BACK

Αρνάκι γεμιστό με τυριά και πιπεριές

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (4 votes)

Συστατικά:

1 1/2 κιλό αρνίσιο μπούτι με κόκαλο
250 γρ. μανούρι
250 γρ φέτα
2 κίτρινες και 2 κόκκινες πιπεριές ψημένες
1 κουταλιά της σούπας ξερός βασιλικός
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Ανοίγουμε το κρέας με το μαχαίρι ώστε ν' απλωθεί τελείως και να γίνει μια λεπτή φέτα. Τρίβουμε τα τυριά και τ' ανακατεύουμε με τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το μαϊντανό και το βασιλικό. Αν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο.

Απλώνουμε το κρέας σ' ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο κέντρο το μείγμα με τα τυριά και τυλίγουμε σε ρολό προσέχοντας να μην τυλιχτεί το αλουμινόχαρτο μέσα στο κρέας. Βάζουμε το ρολό σ' ένα ταψί, το περιχύνουμε με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C, περίπου μία ώρα.

Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε με σάλτσα ψητής πιπεριάς.

Σάλτσα ψητής πιπεριάς
Χτυπάμε στο μπλέντερ 2 ψητές κόκκινες πιπεριές με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο, 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό και λίγο αλάτι και σερβίρουμε. Ταιριάζει και με ψητό κρέας ή γίνεται ένα νόστιμο ντιπ αν την ανακατέψετε με φέτα και γιαούρτι.

Γέμιση με τυριά και πιπεριές
Τα λευκά τυριά (φέτα, ανθότυρο, μανούρι) μόνα τους ή συνδυασμένα με ψητές πιπεριές, ταιριάζουν πολύ ως γέμιση στο αρνί. Οι πράσινες πιπεριές έχουν έντονη γεύση, που καλύπτει όλες τις άλλες, γι' αυτό προτιμήστε τις κόκκινες ή πορτοκαλί, που έχουν πιο γλυκιά και ήπια γεύση.