BACK

Αρνί στα κλήματα

Το αρνί στις κληματόβεργες είναι μια παραδοσιακή συνταγή. Με τον τρόπο αυτό το κρέας ψήνεται καλύτερα, δημιουργώντας σε όλη του την επιφάνεια ξεροψημένη πέτσα. Αν έχετε ξυλόφουρνο ή μπορείτε να βρείτε σε κάποιο σπίτι σε χωριό η γεύση του θα είναι ανεπανάληπτη.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (10 votes)

Συστατικά:

1 αρνί ολόκληρο

5-6 ζουμερά λεμόνια

2 κ.σ. αλάτι

2 κ.σ. ρίγανη

πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

1. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε καλά το χυμό των λεμονιών, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη με λίγο νερό.

2. Χαράσουμε με το μαχαίρι τα ψαχνά μέρη και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

3. Σε μια μεγάλη λαμαρίνα φτιάχνουμε μια βάση από κληματόβεργες πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το αρνί. Αν θεωρήσουμε ότι χρειάζεται, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

4. Ψήνουμε στο φούρνο υπολογίζοντας περίπου 40-45 λεπτά για κάθε 1/2 κιλό κρέατος.

5. Μετά την πρώτη ώρα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.

Tips

Αν στο δικό σας φούρνο δε χωράει ολόκληρο το αρνί μπορείτε να το κόψετε σε μεγάλα κομμάτια (ή να ζητήσετε από το χασάπη σας να το κάνει) ή εναλλακτικά να το δώσετε για ψήσιμο στο φούρνο της γειτονιάς σας.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: