BACK

Peru Sabe, ένα συγκινητικό φιλμ με τους σεφ Ferran Adria και Gaston Acurio

O πρωτοπόρος Ferran Adria συνεργάζεται με τον πιο επιτυχημένο Λατινοαμερικάνο σεφ, τον Gaston Acurio, για να επαναπροσδιορίσουν την περουβιανή κουζίνα. Το φιλμ Peru Sabe είναι το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος.
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.5 (2 votes)


Ο Ferran Adria, ο πιο διάσημος σεφ του κόσμου και ο Gastón Acurio, o μάγειρας με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Λατινική Αμερική, ξεκινούν ένα ταξίδι για να εξερευνήσουν τις ρίζες του μεγαλείου της περουβιανής κουζίνας και τη μοναδική δυνατότητά της να αλλάξει τη ζωή των κατοίκων της χώρας.

Στο φιλμ Peru Sabe μας δείχνουν πώς η κουζίνα και η μαγειρική σαν κοινωνικό όπλο μπορεί να αλλάξει το μέλλον νέων ανθρώπων που έχουν πολλές φορές χάσει τον δρόμο στην ζωή, αλλά κατά συνέπεια και μιας ολόκληρης κοινωνίας, στην προκειμένη δε περίπτωση μιας πανέμορφης χώρας του Περού. Η σχολή μαγειρικής PACHACUTEC χτίστηκε πριν από πέντε χρόνια μέσα σε ένα ερημικό αλλά πολύ υποβαθμισμένο χωριό έξω από την Λίμα κι εκεί μετά από αυστηρή επιλογή νέοι φοιτητές μαθαίνουν την τέχνη της μαγειρικής του Περού, μιας μαγειρικής πολυπολιτισμικής εφόσον σε εκείνα τα μέρη έχουν μεταναστεύσει στην κυριολεξία όλες οι φυλές του κόσμου. Βλέπουμε σκηνές από την αγορά τους και μας μιλούν επιτυχημένοι επαγγελματίες του χώρου που όντως η ζωή τους άλλαξε λόγω της μαγειρικής, από cevicherie μέχρι βιοτεχνία τηγανητής πράσινης μπανάνας. Η σχολή διαρκεί τρία χρόνια. 

Στο Περού το φαγητό, η παρασκευή και η απόλαυσή του, έχουν αποκτήσει πολιτικές διαστάσεις και τόσο εκρηκτική δύναμη, που αλλάζει το μέλλον χιλιάδων νέων ανθρώπων. Χάρη σε μια ομάδα εμπνευσμένων και ταλαντούχων ανθρώπων, το Περού έχει αναπτύξει σήμερα έναν τεράστιο μηχανισμό που δημιουργεί εξαιρετικούς παραγωγούς, σεφ, επιχειρηματίες και εστιατόρια. Πάνω από 80.000 νέοι έχουν επιλέξει να μελετήσουν τη γαστρονομία, αντί να παίξουν ποδόσφαιρο.  Βρίσκουν σήμερα δημιουργική διέξοδο στη μαγειρική, και η δυναμική του κινήματος έχει συνεπάρει τη χώρα.

Η προστασία του Αμαζονιακού οικοσυστήματος θεωρείται  επίσης μέσα στις προτεραιότητες της προστασίας της τοπικής γαστρονομίας. Θα δείτε σκηνές από το γαστρονομικό συνέδριο των top 9 executive chef που έγινε στην Λίμα, αλλά και μικρές συνεντεύξεις τους  πολύ ενδιαφέρουσες. 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας http://vimeo.com/50365025
 

Να τελειώσω λέγοντας σας αυτό που είπε και ο Ferran Adria στο τέλος της ταινίας.
"Να μαγειρεύετε με την καρδιά σας, να μην χάνετε την πίστη σας, και να μιλάτε στα υλικά σας! Θα τους λέτε : Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καλύτερη συνταγή για π.χ. πατάτα.
Αυτό θα σας δίνει την δυνατότητα η κάθε σας συνταγή να καλυτερεύει κάθε φορά.  Και θα ανοίγει τους ορίζοντες στο νέο"

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις