BACK

Αστρολογία και Διατροφή

Ο φημισμένος αστρολόγος Γιώργος Πανόπουλος του Cosmic Telegram μας εξηγεί την σχέση της Αστρολογίας και της διατροφής. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Η αστρολογία είναι μια συμβολική γλώσσα που δεν ασχολείται μόνο με τις προβλέψεις γεγονότων. Αντίθετα, αναπτύχθηκε με σκοπό να περιγράψει κάθε έκφανση της ανθρώπινης ζωής. Αφού λοιπόν κάθε ζώδιο αντιπροσωπεύει έναν ιδιαίτερο ψυχισμό, θα έχει και διαφορετικές προτιμήσεις σε όλες τις πλευρές της καθημερινότητας, ακόμη και στη διατροφή. Μάλιστα σύμφωνα με ένα σημαντικό κλάδο της αστρολογίας, την ιατρική αστρολογία, κάθε ζώδιο έχει ανάγκη από συγκεκριμένες τροφές για να βρίσκεται σε αρμονία με το σώμα του. Οι δυο σημαντικότεροι παράγοντες στον γενέθλιο χάρτη που σχετίζονται με τη διατροφή είναι η Σελήνη και η ακμή του 6ου Οίκου και όποιοι πλανήτες βρίσκονται εκεί. Ξεκινάμε με τη Σελήνη.

 

Αρχικά, η Σελήνη είναι ίσως το μοναδικό στοιχείο του χάρτη που συνδέεται με το φαγητό. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη περιγράφει την αντίληψη που έχει ο καθένας για το φαγητό, καθώς κυριολεκτικά δηλώνει τι μας «τρέφει» σε ψυχολογικό επίπεδο και πώς συντηρούμε την υγεία μας. Ακόμη μπορεί να δείξει πώς τρεφόμαστε και για ποιο λόγο τρώμε (από κούραση, για απόλαυση κ.λπ.).


Σελήνη στον Κριό

Αν κάθε γεύμα ήταν αγώνας ταχύτητας, τότε όσοι έχουν Σελήνη στον Κριό θα τερμάτιζαν πάντα πρώτοι. Τρώνε τόσο βιαστικά που δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν μασάνε ή απλώς καταπίνουν. Αρέσκονται σε φαγητά που έχουν ελάχιστο χρόνο
προετοιμασίας και πάντα θα έχουν ένα φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνουν άμεσα το φαγητό που έχουν φυλάξει στο ψυγείο. Έχουν άλλωστε αδυναμία στο ζεστό φαγητό καθώς και στα μπαχαρικά. Ένα πικάντικό φαγητό αποτελεί ίσως τη μόνη καλή δικαιολογία για να μην σηκωθούν από το τραπέζι μέσα σε δύο λεπτά.


Σελήνη στον Ταύρο

Είναι τα άτομα που αποζητούν καθημερινά το καλομαγειρεμένο φαγητό. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι επιθυμούν ένα πλούσιο τραπέζι αλλά σπάνια θα καταφύγουν στην υπερβολή. Αν επιχειρήσει κανείς να τους πείσει να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, θα πρέπει να διαθέτει ιώβεια υπομονή καθώς είναι λάτρεις της συνήθειας. Καθόλου απίθανο να έχουν έξι ή εφτά αγαπημένα φαγητά, τα οποία εναλλάσσουν κάθε εβδομάδα. Λατρεύουν τις τροφές με άμυλο και ιδιαίτερα τις πατάτες.


Σελήνη στους Διδύμους

Οι διάσημοι σεφ πιστεύουν ότι η μαγειρική είναι σαν τη χημεία και αν υπάρχει ένα ζώδιο που λατρεύει τα πειράματα, αυτό είναι οι Δίδυμοι. Οσοι έχουν τη Σελήνη εδώ έχουν μια έμφυτη περιέργεια να δοκιμάζουν σχεδόν πάντα και είναι ικανοί να συνδυάζουν μεταξύ τους τις πλέον περίεργες γεύσεις. Τα σνακ είναι η αδυναμία τους και προτιμούν να τρέφονται με πολλά ελαφρά γεύματα. Συχνά θα τους παρατηρήσει κανείς να λύνουν ένα Sudoku ή να διαβάζουν εφημερίδα ενώ τρώνε, αφού ακόμη και την ώρα του φαγητού έχουν ανάγκη να απασχολούνε το μυαλό τους.


Σελήνη στον Καρκίνο

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, το φαγητό είναι θέμα μείζονος σημασίας. Ένα οικογενειακό τραπέζι γεμάτο παραδοσιακά φαγητά είναι κάτι παραπάνω από απόλαυση. Παρέχει ψυχολογική ασφάλεια και ενέργεια σε αυτούς τους ανθρώπους. Καθώς είναι κυριολεκτικά τα «παιδιά της μαμάς», αναζητούν όπου βρεθούν την ποιότητα και τη νοστιμιά των φαγητών που έτρωγαν μικροί και συγκρίνουν τα πάντα με το φαγητό της μητέρας. Αν και τους αρέσουν τα πάντα, συχνά δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα γαλακτοκομικά.


Σελήνη στον Λέοντα

Παραδόξως, δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις. Μεγαλύτερη σημασία από το είδος της τροφής έχει η ποιότητά της. Εδώ ανήκουν όσοι έχουν την ανάγκη για ζεστό, καλομαγειρεμένο φαγητό από καθαρά προϊόντα. Αν βρεθούν σε τραπέζι, όπου η ποιότητα είναι χαμηλότερη των προσδοκιών τους, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποχωρήσουν μετά από μια δραματική σκηνή διαμαρτυρίας. Αλλά όταν η ποιότητα του φαγητού συνδυάζεται με εντυπωσιακή παρουσίαση, τότε είναι τόσο ευτυχισμένοι που γουργουρίζουν από ευχαρίστηση.


Σελήνη στην Παρθένο

Γνωρίζοντας το χαρακτηρισμό του Παρθένου ως το ζώδιο της κριτικής και της τελειότητας, θα περίμενε κανείς πως όσοι έχουν εδώ τη Σελήνη θα είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί και απόλυτα συνειδητοποιημένοι σε θέματα διατροφής. Όμως αυτό σπάνια συμβαίνει, εκτός κι αν είναι και η ακμή του 6ου οίκου στην Παρθένο. Ενώ είναι οι καλύτεροι στην θεωρία στο θέμα, υστερούν στην πράξη. Συχνά παραμελούν τη διατροφή τους ώστε να ασκήσουν αργότερα κριτική στον εαυτό τους ή απλά σωματοποιούν τα προβλήματα της καθημερινότητας τους καταναλώνοντας fast food.


Σελήνη στον Ζυγό

Η σωματική αρμονία και το ελκυστικό σώμα είναι πολύ σημαντικά ζητήματα γι' αυτό η Σελήνη εδώ δείχνει ανθρώπους που ανεβαίνουν σχεδόν καθημερινά στη ζυγαριά τους. Η πρόσληψη βάρους και η απουσία σωματικής άσκησης τους προκαλούν μεγάλο άγχος. Επιπλέον, λόγω της Αφροδίτης που κυβερνά το ζώδιο, η αδυναμία στα γλυκά είναι δεδομένη και δεν νοείται επιτυχημένο γεύμα χωρίς επιδόρπιο. Δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε μια κατηγορία φαγητών, αν και τα φρέσκα λαχανικά υπάρχουν σε κάθε γεύμα τους.


Σελήνη στον Σκορπιό

Αυτά τα άτομα πιστεύουν πάντα πως η διατροφή που ακολουθούν καλύπτει όλες τις ανάγκες του οργανισμού τους. Σπάνια είναι δεκτικοί στις διατροφικές συμβουλές και μάλλον αναρωτιούνται σε τι χρησιμεύουν οι διαιτολόγοι. Προτιμούν να τρώνε μόνοι τους ενώ έχουν εμμονή στα θαλασσινά και στα ψάρια, τα οποία είναι ίσως τα μόνα φαγητά που θα τους φέρουν σε κατάσταση βαρυστομαχιάς. Το διαιτολόγιο τους περιλαμβάνει συχνά τροφές που δεν χρειάζονται μαγείρεμα (φρούτα, ξηροί καρποί, λαχανικά).


Σελήνη στον Τοξότη

Αν ανοίξεις το ντουλάπι της κουζίνα και βρεθείς μπροστά σε συσκευασίες τροφίμων από την Ινδία, την Ταϊλάνδη, το Μαρόκο και τη Κίνα, να είσαι βέβαιος πως βρίσκεσαι στην κουζίνα κάποιου που έχει Σελήνη στον Τοξότη. Η κουλτούρα κάθε λαού είναι συνυφασμένη με τη διατροφή του και συναρπάζει εξίσου όσους έχουν αυτή τη Σελήνη. Αρκετοί θα ακολουθούσαν με πάθος τη δίαιτα που τους επιβάλλει μια θρησκευτική ή φιλοσοφική πεποίθηση τους, ενώ σπάνια τρώνε σταθερές ώρες αφού καταπιέζονται από τα προγράμματα.


Σελήνη στον Αιγόκερω

Η Σελήνη στο ζώδιο του Κρόνου δεν απολαμβάνει το φαγητό όσο θα ήθελε, αν το απολαμβάνει καθόλου. Οσοι έχουν αυτή τη Σελήνη, αισθάνονται καλά όταν τρώνε λίγο. Σε τι ωφελεί άλλωστε ένα χρονοβόρο γεύμα, τη στιγμή που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το χρόνο αυτό για να ολοκληρώσουν ένα ισολογισμό ή να κλείσουν ένα συμβόλαιο; Συμπαθούν τα τραγανά σνακ και οτιδήποτε μπορεί να φαγωθεί μπροστά από τον υπολογιστή και δεν λερώνει την οθόνη και το πληκτρολόγιο.


Σελήνη στον Υδροχόο

Για κάποιον που αγνοεί ότι ο Υδροχόος έχει δύο κυβερνήτες, τον Κρόνο και τον Ουρανό, οι διατροφικές συνήθειες όσων έχουν τη Σελήνη εδώ φαίνονται αλλοπρόσαλλες. Το παραδοσιακό συνδυάζεται με το μοντέρνο και το συνηθισμένο με το αντισυμβατικό. Τώρα μπορεί να τρέφονται με τις συνταγές της μαμάς και σε δύο μήνες να μαγειρεύουν με τα DVD του Jamie Oliver και να το απολαμβάνουν το ίδιο. Το σίγουρο είναι πως θέλουν να τα δοκιμάζουν όλα. Το κακό είναι πως μάλλον θέλουν να τα δοκιμάσουν με παρέα.


Σελήνη στους Ιχθύς

Όσοι έχουν Σελήνη εδώ, είναι πάντα ανοιχτοί να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο αν τους το προτείνει κάποιος, καθώς από μόνοι τους δεν θα το επιδιώξουν ποτέ. Προσαρμόζουν τις διατροφικές τους συνήθειες ανάλογα με το περιβάλλον, την καθημερινότητα, το σύντροφο, τη μόδα, γενικά κάτω από όλες τις συνθήκες. Χαρακτηριστικό είναι πως η διατροφή τους αλλάζει σύμφωνα με τις συναισθηματικές διακυμάνσεις τους και περίοδοι έντονου άγχους συνοδεύονται από πρόσληψη βάρους καθώς το φαγητό είναι μέσο φυγής από τις δυσκολίες της πραγματικότητας.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις