BACK

Σπαράγγι

Ένα ολοετές φυτό της οικογένειας των κρίνων "Asparagus officinalis". Οι νεαροί βλαστοί αφαιρούνται την άνοιξη. Τα λευκά σπαράγγια κόβονται κάτω από το έδαφος όταν οι άκρες τους βγαίνουν περίπου 5 εκατοστά από το έδαφος. Τα πράσινα σπαράγγια κόβονται από το επίπεδο του εδάφους όταν οι βλαστοί έχουν περίπου 15 εκατοστά μήκος. Τα σπαράγγια πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο πιο φρέσκα γίνεται, ξυσμένα, προσεκτικά καθαρισμένα και βρασμένα σε μπόλικο αλατόνερο.

σπαράγγια, χορταρικά,