BACK

Σαλάτα μανιτάρια με Grand Marnier και δενδρολίβανο

Μια υπέροχη σαλάτα με μανιτάρια και δενδρολίβανο που θα συνοδεύσει τέλεια όλα τα κρεατικά σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (7 votes)

Συστατικά:

1/2 φλ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό  φρέσκα μανιτάρια ασπρομανίταρα μικρά
6 κ.σ. grand marnier
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1/2  φλ. σχοινόπρασσο
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία νωπή πετσέτα και κόβουμε τα μεγάλα στην μέση ενώ τα μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το Grand Marnier και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λάιμ, το ξύσμα, το δενδρολίβανο, την ρίγανη και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το σχοινόπρασσο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε ζεστά δίπλα από  κόκκινα ή λευκά κρέατα.