BACK

Κολοκυθόπιτα πρωτοχρονιάς από την Θράκη

Μία κολοκυθόπιτα που στάζει όλο γλύκα βγαλμένη μέσα από την παράδοση!
Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

800 γρ. φύλλα κρούστας
2 κιλά κίτρινη κολοκύθα
400 γρ. καρύδια
200 γρ. γαλέτα
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. ζάχαρη
κανέλλα και γαρύφαλλο τριμμένo
200 ml χυμό πορτοκαλιού
λάδι γιά τα φύλλα

για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
1/2 λεμόνι
1 ξύλο κανέλλας

Οδηγίες:

1. Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και την ψήνουμε με λίγο ηλιέλαιο για 30΄ στους 180°C. Την στραγγίζουμε με προσοχή χωρίς να την λιώσουμε και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
2. Στρώνουμε 2-3 φύλλα στο ταψί, απλώνουμε λίγη από την γέμιση και συνεχίζουμε με φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
3. Ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα περίπου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Το βράζουμε για 15΄. Την περιχύνουμε με κρύο σιρόπι όταν βγει από τον φούρνο ζεστή.