BACK

Τραχανάς με μανιτάρια

Μία σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια που αν και είναι πολύ νόστιμη και σίγουρα gourmet, δεν κοστίζει καθόλου ακριβά για να την φτιάξεις.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (6 votes)

Συστατικά:

1 φλ.  τραχανά γλυκό
300 γρ. μανιτάρια κομμενα φέτες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
45 ml. βούτυρο
240 ml μαυροδάφνη 
30 gr μανιτάρια ξερά, βασιλομανίταρα ή αλλα
240 ml. γάλα
60 γρ. φέτα τριμμένη
7 φλ. σπιτικό ζωμό λαχανικών
Αλάτι και Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε τα ξερά μανιτάρια σε ένα ποτηρι καυτό νερό και τα αφήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον . Σουρώνουμε με λεπτή σίτα, κραταμε το ζουμί,  και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.

Zεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ξερά και φρέσκα  και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την Μαυροδάφνη. 
Προσθέτουμε το ζωμό από τα ξερά μανιτάρια, τον ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε μέσα τον τραχανα και το γάλα κι ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε την σούπα να βράσει για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι μαλακώσει ο τραχανάς,  ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε την φέτα και τέλος  την περνάμε από το μούλτι να ομογενοποιηθεί. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε με ένα ολόκληρο μανιτάρι που έχουμε ψήσει στο γκριλ και λίγο φέτα ή γιαούρτι ή λίγη κρέμα χτυπημένη ελαφρά. 

 

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια μπέικον ή λουκάνικο ψητό από πάνω