BACK

Μαροκινά γλασαρισμένα καρότα

Ένα πιάτο αρωματικό, νόστιμο και γεμάτο χρώμα που μπορείτε να προσφέρετε ως ζεστή σαλάτα ή ως ορεκτικό σε ένα γεύμα με μπουφέ. Εναλλακτικά δείτε το σαν υγιεινό σνακ μπροστά στην τηλεόραση, αντί για πατατάκια και άλλες πηγές άχρηστου άμυλου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό καρότα ξεφλουδισμένα
αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. κορίανδρος κομμένος
κόκκινη καυτερή πιπεριά κατά προτίμηση
κόκκινη γλυκιά πιπεριά κατά προτίμηση

Οδηγίες:

  • Κόβουμε τα καρότα σε σχετικά λεπτές φέτες κατά μήκος.
  • Κόβουμε τις φέτες σε κομμάτια μήκους 2 εκ.

1. Μαγειρεύουμε τα κομμάτια του καρότου σε βραστό, αλατισμένο νερό μέχρι να αρχίσουν αν μαλακώνουν. Σουρώνουμε το νερό.
2. Αναμειγνύουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα συστατικά.
Σερβίρουμε ζεστό ως συνοδευτικό ή κρύο ως ορεκτικό συνοδεύοντας άλλα λαχανικά.