BACK

Τζατζίκι

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό πιάτο μαζί με το μουσακά. Το τζατζίκι κερδίζει καρδιές, ακόμα κι αν τις κάνει να χτυπούν λίγο ακανόνιστα εξαιτίας της μυρωδιάς του σκόρδου.  Μπορείτε να το κάνετε όσο καυτερό και...μυρωδάτο θέλετε ανάλογα με τα γούστα σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (3 votes)

Συστατικά:

1 μικρό αγγούρι
1 1/4 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
δυόσμο ή μαϊντανό και άνηθο για γαρνίρισμα
ελαιόλαδο

Οδηγίες:

1. Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι και το βάζουμε σε σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
2. Ξεπλένουμε το αγγούρι κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει πολύ καλά. Το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή υφασμάτινη πετσέτα
3. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
4. Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε.
5. Γαρνίρουμε με τα μυρωδικά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Tips

Στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Αχαϊα προσθέτουνε και τριμμένο καρότο εκτός από αγγούρι.Συνοδεύει τέλεια τηγανητές πατάτες, κολοκυθάκια ή μελιτζάνες ή απλώς με ελιές και ψωμί είναι εξίσου καταπληκτική σύλληψη συνταγής!