BACK

Κολοκυθοκεφτέδες από τη Μεσσηνία

Σπεσιαλιτέ από τη Μεσσηνία που γίνεται  με κολοκυθάκι και φρέσκα κρεμμύδια. Τηγανίζονται σε βούτυρο και αυτό είναι που τους κάνει να ξεχωρίζουν!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.2 (6 votes)

Συστατικά:

1300 γρ. κολοκυθάκια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλ. γαλέτα ψιλή
1/2 φλ. τυρί τριμμένο
​2 αυγά χτυπημένα

2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
​βούτυρο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

1. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε το περισσότερο εξωτερικό μέρος τους

2. Tα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.

3. Στραγγίζουμε, στεγνώνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη όπου και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές.

4. Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι σε δύο κουταλιές βούτυρο.

5. Το προσθέτουμε στα κολοκύθια μαζί με τα αβγά, τη γαλέτα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

6. Σχηματίζουμε πλακουτσωτά κεφτεδάκια με το μείγμα και τα αλευρώνουμε.

7. Τηγανίζουμε σε βούτυρο για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Tips

Μπορούμε να τηγανίσουμε σε λάδι αν το προτιμούμε. Προσθέστε ό,τι μυρωδικό ή μπαχαρικό σας αρέσει, όπως ματζουράνα, πιπέρι καγιέν, κτλ