BACK

Αλευρόπιτα Ηπείρου με παστουρμά

Η κλασσική γευστική ηπειρώτικη αλευρόπιτα με την προσθήκη του παστουρμά γίνεται υπέροχη και μυρωδάτη. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

16 κουταλιές αλεύρι περίπου 400 γρ.
2 φλυτζανάκια του καφέ λάδι
1 πρέζα αλάτι
3 χτυπημένα αυγά
8-10 φέτες παστουρμά
220 γρ. γάλα
300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένο
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
λίγη τριμμένη φέτα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.
Έπειτα ρίχνετε τη φέτα καιτον παστουρμά σε μικρά κομμάτια.
Το μείγμα μας πρέπει να είναι ένας ρευστός χυλός.
Αν είναι ο χυλός σφιχτός τον αραιώνουμε με λίγο νερό.
Αλείφετε το ταψί με το βούτυρο και το βάζουμε στον ζεστό φούρνο.

 


Όταν ζεσταθεί και λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό ταψί και στο τέλος ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό και ακόμα λίγο φέτα τριμμένη.
Το βάζουμε στον φούρνο χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

 


 Αν ο παστουρμάς σας πέφτει βαρύς μπορείτε να τον παραλείψετε ή να τον αντικαταστήσετε με μπέικον.