BACK

Φούρνος ο Τάκης στην Ακρόπολη: Το πιο διάσημο σημίτικο κουλούρι

Οι μυρωδιές καταφθάνουν από μακριά. Νωρίς το πρωί οι μυρωδιές έρχονται από το ψωμί που ψήνεται, πιο αργά παίρνουν σειρά τα γλυκά αρώματα του τσουρεκιού, ενώ το απόγευμα είναι ώρα για μπισκότα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.7 (3 votes)

Με πάνω από 30 είδη ψωμιού καθημερινά διαθέσιμα, το ιδιαίτερα φιλικό, ζεστό και καλόγουστο κατάστημα του Τάκη είναι ένα δώρο για τους κατοικούντες στα πέριξ, αλλά και σταθερός προορισμός για όσους αναζητούν γευστικές επιλογές.

Η ποικιλία είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Θα βρείτε μοναδικα σάντουιτς, ιδιαίτερα μπισκότα και κέικ, συνδυασμένα με πιο ελληνικές επιλογές. Αν βρεθείτε στον Τάκη νωρίς το πρωί θα τα δείτε όλα αυτά να παρουσιάζονται με πολύ όμορφο και καλαίσθητο τρόπο στα ράφια και στα καλάθια. Αριστερά από το ταμείο είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή γωνίτσα του μαγαζιού. Μη φτάσετε μέχρι εκεί, χωρίς να κοιτάξετε με προσοχή όλα τα νέα προϊόντα και κυρίως γλυκά που κάθε φορά είναι μια έκπληξη! Οι συνταγές είναι τόσο παραδοσιακές ελληνικές όσο και εισαγωγής (όταν αυτό είναι απαραίτητο) όπως συμβαίνει και με τα αλεύρια που χρησιμοποιούνται, που είναι είτε ελληνικά είτε από Γαλλία ή Γερμανία. Όλες οι παρασκευές σε ψωμί και γλυκά παίρνουν τις τελευταίες τους πινελιές στο χέρι. Κάθε φρατζόλα και κάθε μπισκότο ή κουλούρι το αποδεικνύει στο απόλυτα μοναδικό του σχήμα.

Χωριάτικο €0,80/500γρ ντίνκελ €2,90/κιλό
Διεύθυνση: Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη
Τηλέφωνο: 210 9230052

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 7.00-20.30
Σάββατο: 7.00-16.00
Κυριακή κλειστά

 

Tips

Δοκιμάστε: Ψωμί: σικάλεως, το χωριάτικο που μπορείτε να αγοράσετε με το κομμάτι με το κεφαλαίο Τ χαραγμένο, η μπαγκέτα καμπαγιού είναι νοστιμότατη τόσο η λευκή όσο και η ολικής άλεσης.
Επίσης δοκιμάστε την καινούρια γαλλική μπαγκέτα που μάθαμε ότι δεν μπορεί να της αντισταθεί κανείς κι τα τσιμπολογήματα αρχίζουν ενώ είστε ακόμα στο μαγαζί!
Το κουλούρι με γέμιση σοκολάτας είναι από τα αγαπημένα μας!
Από τα σάντουιτς δοκιμάστε το πιο παραδοσιακό, με μέλι/ταχίνι/μήλο καθώς και αυτό με κόκκινη πιπεριά και chorizo (ισπανικό αλλαντικό)

Ο φούρνος Τάκη υπάρχει από τη δεκατεία του 70.

Αφού δούλεψε για χρόνια σε ένα κατάστημα με κουλούρια στη Θεσσαλονίκη τελειοποιώντας τις δεξιότητές του, ο παππούς του Αρτέμη και του Θοδωρή αποφασισε να κατέβει στην πρωτεύουσα για να μάθει στους Αθηναίους τι σημαίνει καλό κουλούρι. Αντίθετα με τα όσα γνώριζαν μέχρι τότε οι Αθηναίοι, που περίμεναν ένα κουλούρι σαν ψωμί, αφράτο και μαλακό, το κολούρι από το Βορρά είχε έρθει πιο σκληρό και λεπτό (σαν κριτσίνι) και η οικογένεια αρχικά αντιμετωπίστηκε με καχυποψία. Ωστόσο σταδιακά άρχισαν να κερδίζουν την εκτίμηση και το σεβασμό των πελατών τους και σιγά σιγά αποφάσισαν να στραφούν στο ψωμί.


Στο φούρνο Τάκη λειτουργούν ακόμα ισχυροί οι δεσμοί της οικογένειας και τα μέλη του προσωπικού έχουν κι αυτά γίνει κομμάτι αυτής της οικογένειας με το πέρασμα του χρόνου. Φυσικά είναι πάντα ανοιχτοί στην επέκταση των οικογενειακών δεσμών και στον πειραματισμό με καινούριες γεύσεις. Αυτό αποδεικνύεται και από τη συνεργασία με το "the baker girl", μια νέα γυναίκα που ασχολείται με την τέχνη και την τεχνική του γλύκου και πειραματίζεται με νέες δημιουργίες. Ο Αρτέμης, που είναι και ο υπεύθυνος του καταστήματος, μας είπε ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να ζει κανείς: να δουλεύει για να βγάλει λεφτά και να κυνηγήσει το όνειρό του ή απλώς να κυνηγήσει το όνειρό του. Φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση κερδίζει το δεύτερο μισό.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις