BACK

Μπάμιες με πατάτες γιαχνί στο φούρνο

Οι μπάμιες είναι ένα από τα πιο νόστιμα λαδερά της Ελλάδας! Κι όπως έλεγαν όλοι οι παλιοί σεφ, τα λαδερά πρέπει να τελειώνουν στον φούρνο, για να πίνουν όλο το ζουμάκι κρατώντας μόνο την ουσιά της νοστιμιάς.

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (6 votes)

Συστατικά:

1/2 κιλό μπάμιες
1/2 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
1/2 ματσάκι άνιθο
2 - 3 ντομάτες  ή πελτέ
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Οδηγίες:

1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις μπάμιες και τις πατάτες που έχουμε κόψει σε κομμάτια.

 

2. Σ' ένα ποτήρι νερό διαλύουμε τον πελτέ  ή τις φρέσκες ντομάτες προσθέτοντας σ' αυτήν την περίπτωση και λίγο νερό.

 

3. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

 

4. Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο σε πυρέξ στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

 

Tips

​Ένα υπέροχο πιάτο για τους λάτρεις του είδους! Οι μπάμιες όπως και λίγα ακόμα φαγητά έχουν την ιδιαιτερότητα είτε να τα λατρεύει κανείς είτε να τα απεχθάνεται. Αν τις αγαπάτε δοκιμάστε αυτη τη μέθοδο του διπλού ψησίματος και θα θελετε να τις απολαμβάνετε έτσι πάντα! Το καλοκαίρι φυσικά χρησιμποιείστε φρέσκιες, ώριμες, ζουμερές ντομάτες!