BACK

Μπαρμπούνια σαβόρο

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιούνταν παλιότερα κυρίως στα Επτάνησα, ώστε να διατηρείται το φαγητό για περισσότερες από μία ημέρες, όταν δεν υπήρχαν ψυγεία. Το ξίδι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνταν στην περίπτωση αυτή ως συντηρητικά. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες στη σάλτσα. Μπορεί να φαίνεται περίεργο όμως το τηγανητό ψάρι αποκτά μια άλλη διάσταση με αυτή τη μέθοδο μαγειρέματος. Δοκιμάστε τη!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.6 (5 votes)

Συστατικά:

8 μπαρμπούνια μέτρια
αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα

Για σάλτσα
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γλ. δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1 φλ. λάδι
1/2 φλ. ξίδι
2 κ.σ. αλεύρι
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

  • Kαθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζουμε ελαφρά και τ' αφήνουμε για μια ώρα με τ' αλάτι.
  • Τα ξεπλένουμε και τα αλευρώνουμε καλά

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα ψάρια για 3-4 λεπτά από τις δύο πλευρές ώστε να μην καούν.

2. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι αν χρειάζεται για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας. 

3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε στο λάδι.

4. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τη δάφνη και το ξίδι.

5. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε να ψηθεί και να δέσει λίγο η σάλτσα.

Τοποθετούμε τα ψάρια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.