BACK

Πράσινη σαλάτα με σπανάκι και μπέικον

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να παίξει πολλαπλούς ρόλους στο τραπέζι σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.7 (3 votes)

Συστατικά:

1 μαρούλι κομμένο σε λεπτές λωρί­δες
2 φλιτζάνια γεμά­τα καρδούλες σπανάκι
200 γραμ. μπέικον κομμένο σε μι­κρά κομματάκια
1 φλιτζάνι ψωμάκια (κρουτόν)
10-12 ντοματίνια μικρά ή μία ντομάτα κομμένη σε φέτες

Υλικά για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά του τσαγιού μουστάρδα
1 κουταλιά του τσαγιού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
 

Οδηγίες:

 

1. Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε το μαρούλι με το χέρι σε μικρά κομμάτια.

2. Πλένουμε το σπανάκι καλά και το στραγγίζουμε.

3. Τηγανίζουμε το μπέικον με το λίπος του μέχρι να ροδίσει.

4. Ανακατεύουμε το μαρούλι και το σπανάκι και τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.


5. Τοποθετούμε πάνω τους τα ντοματίνια, το μπέικον και τα ψωμάκια.

6. Χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βαζά­κι και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.

 

 

Συνταγή από το βιβλίο  Φοιτητής και στην Κουζίνα  της Βίκης Σμυρλή