BACK

Πίτα νηστίσιμη παραδοσιακή με άγρια χόρτα

Μία ωραία πίτα με άγρια χόρτα του αγρού και μυρδωικά. Το ρύζι απορροφά τα υγρά των λαχανικών και βοηθά στην πέψη, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πλιγούρι ή και τραχανά που έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Απολαύστε τη ως νηστίσιμο πιάτο ή και ανεξάρτητα από την εποχή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (4 votes)

Συστατικά:

1 ½ κιλά διάφορα άγρια χόρτα κατάλληλα για πίτα (παπαρούνες, ζοχούς, λάπατα)
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
​1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μάραθο
1 φλ. λάδι περίπου
αλάτι & πιπέρι
1 φλ. ρύζι (προαιρετικό)

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε καλά τα χόρτα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C

1. Τρίβουμε με το αλάτι και το λάδι να μαραθούν και να μικρύνει ο όγκος τους.

2. Προσθέτουμε το ρύζι και το πιπέρι.

3. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε με πινέλο.

4. Ρίχνουμε τα χόρτα και τα απλώνουμε σ’ όλη την επιφάνεια. Γυρίζουμε τα φύλλα από τα τοιχώματα του ταψιού πάνω στα χόρτα και σκεπάζουμε με 2 φύλλα από πάνω λαδωμένα και αυτά με πινέλο.

5. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 70-90 λεπτά.