BACK

Σούπα με αχλάδια και μπλε τυρί

Η πολύ παλιά έκφραση "μεταξύ τυρού και αχλαδίου" που  αφορά τα πράγματα που λέγονται  προς το τέλος ενός πλούσιου γεύματος, μου έδωσε την έμπνευση γι αυτή τη σούπα

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (5 votes)

Συστατικά:

4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια 
1lt ζωμό σπιτικό από κοτόπουλο 
1 μικρό καρότο κομμένο κυβάκια
1/8 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κ.σ. φρεσκοκομμένο φασκόμηλο και θυμάρι
6 φέτες μπέικον 
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο αγελάδας
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη
5 αχλάδια καθαρισμένα κομμένα σε κομμάτια
1 κ.σ. μέλι 
2 κ.γλ.  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. κρέμα χαμηλών λιπαρών
τρίμμα ροκφόρ - όση ποσότητα  θέλετε 
 

Οδηγίες:

Σε μεγάλη κατσαρόλα σε  δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να χρυσίσει.
Αφαιρούμε και το ακουμπάμε σε αποροφητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε. 
Κρατάμε μόνο μια κουταλιά από το λίπος που έχει μείνει στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία κι αφήνουμε να μαλακώσει μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο και το σκόρδο κι αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια, το μέλι,  μοσχοκάρυδο, φασκόμηλο,  θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, κι ανακατεύουμε να γλασαριστούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε και τον ζωμό κι αφήνουμε να βράσει η σούπα για 10-15 λεπτά ακόμα, ανάλογα με την ποιότητα της πατάτας.
Πολτοποιούμε με ραβδομπλάντερ κι αν θέλουμε πιο βελούδινη υφή, περνάμε κι από λεπτή σίτα.
Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι, γαρνίρουμε με το μπέικον και το ροκφόρ και σερβίρουμε.


 

Tips

Μπορείτε να βάλετε γκοργκοντζόλα αντί για ροκφόρ, αν την προτιμάτε.
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: