BACK

Βαγγέλης Δρίσκας

Ο Βαγγέλης Δρίσκας έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (8 votes)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί  ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).Το μαγειρικό του στίγμα είναι η ελληνική δημιουργική και μεσογειακή κουζίνα. Από το 2001 μαγειρεύει στην ελληνική τηλεόρασηΚαφές με την Ελένη», PR ΝΕΤ, «10-2» ΕΤ1, «Στην κουζίνα ολοταχώς»). Διδάσκει σε ιδιωτική σχολή Γαστρονομικής Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα παραδίδει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την ελληνική (σύγχρονη και παραδοσιακή) και μεσογειακή κουζίνα.

Τον Οκτώβριο 2005 κυκλοφόρησε «To Ημερολόγιο Mαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα για το 2006» με απλές, γρήγορες λύσεις και ιδέες για το καθημερινό μαγείρεμα. Και τα δύο του βιβλία «Κάθε Μέρα Σεφ» (κυκλοφορεί και στα αγγλικά με τον τίτλο «The Ultimate Cookbook for everyday chef» και «Αρωματική Κουζίνα - Η μαγειρική με μπαχαρικά και μυρωδικά» απέσπασαν τιμητική διάκριση στην κατηγορία «Καλύτερο Βιβλίο από Σεφ στον Κόσμο» στο τελικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού Gourmand World Cookbook Awards 2003 και 2004 αντίστοιχα.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας ξεχώρισε έτσι ως ο μοναδικός σεφ στην ιστορία του θεσμού που βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με τη διεθνή αυτή τιμητική διάκριση. Τον Οκτώβριο του 2004 είχε κυκλοφορήσει «To Hμερολόγιο Mαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα για το 2005».

 

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Ο Βαγγέλης Δρίσκας είναι γνωστός στο κοινό από τις καθημερινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις για 6 συνεχή χρόνια ξεκινώντας από την εκπομπή «Στην Κουζίνα Ολοταχώς» στο MEGA (2000 – 2002), στις πρωινές εκπομπές της ΕΤ1 και ΝΕΤ (2002 – 2005) και του ALPHA (2005-2006)

Από το Νοέμβριο του 2011, ξεκίνησε η νέα εκπομπή του «Γεύσεις στην Φύση» στον  ΣΚΑΪ: Με πηγή έμπνευσης τη φύση και τα προϊόντα της, με σκηνικό τα φρέσκα αρωματικά και τα μπαχαρικά,  ο chef-culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας μας υποδέχεται μια φορά την εβδομάδα στην "υπαίθρια" κουζίνα του και σερβίρει εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές, κάθε Κυριακή στις 13.30 μ.μ. στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σε μια ωριαία εκπομπή μαγειρικής διαφορετική από τις άλλες και μια κουζίνα στημένη στην καρδιά ενός κήπου, η γεύση "επιστρέφει" στο πιάτο μας. Συνταγές με καθημερινά υλικά, πρωτότυποι συνδυασμοί γεύσεων, μικρές ιστορίες φαγητού και πολλή γνώση για τα τρόφιμα και τις τεχνικές της μαγειρικής, υπόσχονται ένα αναπάντεχο γαστρονομικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο με πολλές στάσεις στην Ελλάδα και στην Μεσόγειο.

 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις