BACK

Ελιά

Το οβάλ φρούτο του αιωνόβιου αειθαλούς δέντρου της ελιάς, που φυτρώνει σε περιοχές με θερμά καλοκαίρια και βαρείς χειμώνες. Τα φρούτα, μέχρι 4 εκ. σε μήκος, είναι πράσινα πριν ωριμάσουν και γίνονται μαύρα όταν ωριμάσουν πλήρως. Τόσο οι πράσινες όσο και οι μαύρες ελιές τρώγονται ωμές, οι πράσινες μετά από επεξεργασία. Και τα δύο είδη μπορούν να βράσουν σε μια άλμη 10%. Συχνά οι μαύρες ελιές αποξηραίνονται μερικώς και αποθηκεύονται σε λάδι. Οι ώριμες μαύρες ελιές είναι η πηγή του ελαιόλαδου.

λάδι, ελαιόλαδο, Ελλάδα, Μεσόγειος, φρέσκο, σαλάτα