BACK

Κουνέλι με σάλτσα από σταφίδες

Η γεύση από την σουλτανίνα, την γλυκιά σταφίδα της Πελοποννήσου δένει άψογα με το κουνέλι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (2 votes)

Συστατικά:

1 κουνέλι σε μερίδες
σταφίδες ξανθιές
2-3 μέτρια κρεμμύδια
2 καρότα
μερικές σκελίδες σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές σούπας σέλινο
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

Βάζετε για 2-3 ώρες τις σταφίδες σε χλιαρό νερό ώσπου να φουσκώσουν. Φυλάξτε κατά μέρος το νερό που μούσκεψαν οι σταφίδες. Τοποθετείτε το κουνέλι σε ταψί και από πάνω βάζετε το καρότο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το θυμάρι και το σέλινο. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μια κούπα νερό από τις σταφίδες.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο και αφήστε να ψηθεί για ¾ της ώρας στους 150 βαθμούς. Ψιλοκόψτε τις σταφίδες και ρίξτε τις στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε να ψηθεί για ½ ώρα ακόμα. Βγάλτε το κουνέλι από το ταψί και λιώστε με το πιρούνι τα υλικά ώστε να γίνει μια ενιαία σάλτσα.

Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, και αν είναι πηχτή, λίγο ακόμα ζουμί από τις σταφίδες – ή νερό. Ψήστε τη μέχρι να δέσει. Σερβίρετε το κρέας περιχυμένο με τη σάλτσα.

Tips

Αν μπορείτε να βρείτε και λαγό από κάποιον κυνηγό, η γεύση θα είναι πολύ πιο ιδιαίτερη.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: