BACK

Αντζελίνα Καλογεροπούλου, η blogger Two Minutes Angie

Η Αντζελίνα ξεκίνησε να γράφει πριν 25 περίπου χρόνια σε εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας όπου και ζει. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.3 (3 votes)



Εκτός από το μπλογκ της, Two Minutes Angie, γράφει στην εφημερίδα LIFO και στο μηνιαίο περιοδικό Αλάτι&Πιπέρι.

Tο χειμώνα μαγειρεύει στο πρωτότυπο εστιατόριο Feeder της γκαλερί Breeder και το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά για τουρίστες που πάντα ενθουσιάζονται όταν ανακαλύπτουν τις πιο απείραχτες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας όπως ένας αχινός με λεμόνι ή ένα ολόφρεσκο ψάρι ψημένο στα κάρβουνα μόνο με θαλασσινό αλάτι και σερβιρισμένο με λάδι και λεμόνι.

Κάθε Κυριακή μαγειρεύει στη Συλλογική Κουζίνα της Οργάνωσης Γη, δίπλα στο Πάρκο Τρίτση. Μαγειρεύει και γράφει, ταξιδεύει και …μαγειρεύει και γράφει μαγειρεύοντας.
Στο μπλογκ της προτείνει εύκολες και θρεπτικές ελληνικές συνταγές. Εκεί γράφει και για όλα αυτά που την  ενδιαφέρουν γύρω από το τρόφιμο: το παραδοσιακό ελληνικό σπόρο, μιά προσεγμένη καλλιέργεια, ένα εξαιρετικό βαζάκι μαρμελάδας από τριαντάφυλλο, ένα σωστά αναθρεμμένο ζωντανό, όλα μπλεγμένα αρμονικά μια και "η προβατευτική τέχνη συνήπται τή γεωργία" -όπως έλεγε από αρχαιοτάτων και ο Ξενοφώντας


Τα αγαπημένα της εστιατόρια είναι σαφώς τα ελληνικά, ιδίως όταν οι σεφ τους μεταφέρουν κάθε Κυριακή τις απίστευτες δημιουργίες τους στο Ίλιον και μαγειρεύουν μαζί σε δυο φουφούδες και μια ψησταριά στην Οργάνωση ΓΗ  μοναδικά φαγητά που είναι όμως βασισμένα στο Δεκάλογο της Οργάνωσης που προτείνει νόστιμα , θρεπτικά, εποχικά, οικονομικά φαγητά με προϊόντα από την ελληνική γη.


Το αγαπημένο της  τρόφιμο παραμένει το ρεβίθι στη σιφνέικη εκδοχή του , σαν  αέρινο "καπουτσίνο" στα χέρια των σεφ μας ή φτιαγμένο από τα χρυσά χέρια μιας μαγείρισσας που συνάντησε τυχαία ένα μεσημέρι στο χωριουδάκι Σμαρδάκιτο της Τήνου.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις