BACK

Ο φούρνος του Λυκαβηττού: στην κορφή του λόφου με το αλεύρι

Ο φούρνος αυτός μπορεί να δείχνει κάπως άδειος και ψυχρός, σαν να έχει μείνει λίγο πίσω στο χρόνο. Εάν δοκιμάσεις όμως το ψωμί και τα υπόλοιπα είδη που προσφέρει ο φούρνος.....

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

..........του Λυκαβηττού, θα καταλάβεις ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα μέρος όπου η εμφάνιση παίζει καθοριστικό ρόλο.
Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να κρατήσει μόνο τα είδη που φτιάχνονται στο κατάστημα από την 6 μελή ομάδα μαστόρων του.  Οι πρώτες ύλες είναι απολύτως σημαντικές και όλες οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί ή αναπροσαρμοστεί από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη.
Αν και το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, συμπεριφέρεται στους πελάτες του σαν να ήταν στο χωριό. Ο καθένας θα περιμένει στη σειρά του, θα μπορέσει να πάρει το χρόνο του για να αποφασίσει τι θέλει να αγοράσει, μπορεί να συζητήσει και να ρωτήσει τα μέλη του προσωπικού που τον/την εξυπηρετούν για τις αγορές του. Ένα σεμνό φουρνάρικο με καταπληκτική ποιότητα!

Θα πρέπει να σκεφτούμε το φούρνο μάλλον μισογεμάτο (και όχι μισοάδειο) αφού σ' αυτόν θα βρούμε περίπου 20-22 διαφορετικά είδη ψωμιού, εκ των οποίων 3 είναι γερμανικά, 2 μοναστηριακού τύπου χωρις ζύμωμα, χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη από αλεύρι πατάτας καθώς και αλμυρά muffins, πίτες, κλασικά ελληνικά γλυκά, κουλουράκια βρώμης, μουστοκούλουρα. Φτιάχνουν τη δική τους ζύμη από εκχύλισμα σταφυλιού και αλεύρι, που δίνει στο ψωμί μια μοναδική γεύση και αίσθηση υγρασίας. Οι συνταγές παραδοσιακές που έχουν ανανεωθεί και προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα, αντανακλώντας τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήθηκαν με τα χρόνια.
Είναι ο φούρνος στον οποίο θα βρείτε μάλλον τις πιο ξεχωριστές και ιδιαίτερες γεύσεις και ποικιλίες ψωμιού!

Ο φούρνος λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια. Πάντως ο ιδιοκτήτης του Σταύρος Ισκιαδάκης, αν και μεγάλωσε στο αρτοποιείο του πατέρα του, άρχισε να δένεται και να παθιάζεται με τη διαδικασία του να φτιάχνει και να ψήνει ψωμί, μόνο αφού ασχολήθηκε ενεργά.

Μεταφέρουμε τα λόγια του, απλά και σαφή:
"Δεν μπορείς να αγαπάς αυτό που κάνεις, αν δεν έχεις μάθει πρώτα τα μυστικά του"
"Σαν αρτοποιοί δουλεύουμε με έναν ζωντανό οργανισμό, και αυτό είναι που κάνει τη δουλειά μας ενδιαφέρουσα, αλλά και την ίδια στιγμή πολύ δύσκολη."
"Από τη στιγμή που κατάλαβα ότι το να επιτύχεις μια σταθερή ποιότητα στη δουλειά σου και στο ψωμί σου είναι καθημερινή πρόκληση και προσπάθεια, κόλλησα!"

Διεύθυνση: Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι
Τηλέφωνο: 210 7211348

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 7.00-17.00
Σάββατο 7.00-16.00
Κυριακή κλειστά

Tips

Δοκιμάστε: Μοναστηριακό ψωμί που σαν κι αυτό δε θα βρείτε πουθενά
Ψωμί με κύμιινο και μέλι με σπόρους παπαρούνας- τέλειο για να συνοδεύσει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, λίγο καλό τυρί και ένα φρουτώδες chutney
Οπωσδήποτε SCONES!!! (γλυκιά, σκληρούτσικη ζύμη με σταφίδες σε τριγωνικό σχήμα.)
Κουλουράκια βρώμης με μαύρη ζάχαρη, κομματάκια σοκολάτας και φουντούκι

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις