BACK

Σεμινάρια οινογνωσίας 2015 - Οίνος ο Αγαπητός

Ο θαυμαστός κόσμος των κρασιών αναλυτικά σε σεμινάρια από τον γνωστό οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάου.
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.5 (2 votes)


Αγαπητοί μας οινόφιλοι!


Επειδή παρ΄ολη την γενικότερη αστάθεια και αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω μας εμείς συνεχίζουμε να βλέπουμε με θετική διάθεση το ποτήρι μισογεμάτο, ξεκίνησαν και φέτος δυναμικά τα σεμινάρια οινογνωσίας  στην ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα  του «Οίνου του Αγαπητού» στα Μελίσσια με τέσσερις μεθυστικούς Κύκλους και ξεναγό το γνωστό δάσκαλο και οινολόγο Δρ Δημήτρη Χατζηνικολάου.

Στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης γευστικής ενημέρωσης που απευθύνεται τόσο σε απλούς καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες του χώρου, πραγματοποιούνται 4 κύκλοι σε δώδεκα ενδιαφέρουσες συναντήσεις με ταυτόχρονη δοκιμή ελληνικών και ξένων οίνων.
Στη συνέχεια θα έχετε τη δυνατότητα συμμετοχής στα μεταπτυχιακά τμήματα των Masters, στις ποικιλιακές βραδιές με οινοπαραγωγούς, στις αξέχαστες εκδρομές σε διάσημα αμπελοτόπια, ώστε να διακριθείτε μεταξύ των μάχιμων ουρανίσκων αυτής της χώρας.
Ανακαλύψτε τα αρώματα και την τέχνη της δοκιμής των κρασιών! Θέματα όπως η τεχνική της γευσιγνωσίας, το σωστό "πάντρεμα" των κρασιών με το φαγητό, η ιδανική θερμοκρασία και τα ποτήρια του σερβιρίσματος, η οργάνωση της προσωπικής κάβας καθώς και τα μυστικά εντυπωσιασμού στο τραπέζι, θα σας μυήσουν στη αληθινή απόλαυση του «οίνου του αγαπητού»!

 


 

Σας προσκαλούμε σε ένα υπέροχο ταξίδι στον μαγικό κόσμο του κρασιού!

Εξασφαλίστε μια θέση στον Α΄Κύκλο Σεμιναρίων Οινογνωσίας με προνομιακή έκπτωση «Gourmed»

από τα 123 ευρώ στα 100 ευρώ το άτομο

για να μάθετε τα πάντα για την σωστή χρήση και απόλαυση του οίνου στη ζωή σας!

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Τρεις δίωρες συναντήσεις πάνω στα πρακτικότερα θέματα του οίνου στη ζωή μας, με ταυτόχρονη δοκιμή κρασιών, συνοδεία αλλαντικών και τυριών και οπτικοακουστική υποστήριξη.

Α΄ ΚΥΚΛΟΣ - Τα πρώτα μυστικά
1η Συνάντηση: Οι ζώνες καλλιέργειας αμπέλου. Σύντομη ιστορική διαδρομή. Το διαχρονικό τρίπτυχο της επιτυχίας «Κλίμα – Έδαφος – Κλήμα». Επίδραση της ηλιοφάνειας, του υψομέτρου, της κλίσης της βροχόπτωσης και των ποταμών. Πορεία της ωρίμανσης. Τομή μιας ρόγας. Η διάρκεια ζωής του αμπελιού.
2η Συνάντηση: Οι κατηγορίες των κρασιών ανάλογα με το χρώμα τους με την ξηρότητά τους και με το διοξείδιο του άνθρακα. Σύγχρονη Οινική Νομοθεσία. Κρασιά επιτραπέζια, Τοπικά και Ονομασίας Προέλευσης. Η ταυτότητα των κρασιών. Ενδείξεις πάνω στις ετικέτες. Η κάβα και τα μυστικά της.
3η Συνάντηση: Οινικά αξεσουάρ. Η τέχνη, του σερβιρίσματος, τα ποτήρια, οι καράφες, οι σωστές θερμοκρασίες. Συντηρητές κρασιών. Τί πάει με τι και γιατί. Το ιδανικό πάντρεμα οίνων και εδεσμάτων. Μύθοι και αλήθειες. Μυστικά εντυπωσιασμού.


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου: Έναρξη Νέου Α΄ Κύκλου σεμιναρίων οινογνωσίας.
3 συναντήσεις: Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, 5 & 12 Οκτωβρίου 2015 στις 8μμ

 

Για πληροφορίες  και κρατήσεις θέσεων

Οίνος ο Αγαπητός

Τηλ. 210 61 42 200  

www.oinosoagapitos.gr

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις