BACK

Τάρτα Φράουλα με πλούσια κρέμα

Ένα καταπληκτικό επιδόρτιο για την εποχή που οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους, δηλ. στη μέση και προς το τέλος της άνοιξης. Φτιάξτε τη δική σας κρέμα ζαχαροπλαστικής και δε θα θέλετε να ξαναδοκιμάσετε ποτέ άλλη κρέμα! Απολαύστε με καφέ και αν θέλετε πασπαλίστε από πάνω με καβουρδισμένα αμύγδαλα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (7 votes)

Συστατικά:

1 δόση ζύμη σαμπλέ
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 γρ. φράουλες

Ζύμη Σαμπλέ
100 γρ άχνη
200 γρ βούτυρο κρύο
1 αβγό
300 γρ αλεύρι

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
500 γρ. γάλα
80 γρ. ζάχαρη
1 μπαστούνι βανίλια
4 κρόκους αβγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι

 

Οδηγίες:

 Ζύμη Σαμπλέ

 1. Τερμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά.


2. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα στο ψυγείο και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.


Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

1. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση.

2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τους κρόκους).

4. Πρίν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

5. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από την φωτιά.

6. Την αδειάζουμε σ’ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη στην επιφάνειά της ώστε να μην κάνει κρούστα.

7. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και την μαλακώνουμε μ’ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε λεία υφή.


Για την τάρτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C

1. Ανοίγουμε την τάρτα σε πάχος 3 εκ. σε μία φόρμα διαμέτρου 24.εκ. και ύψους 4 εκ.

2. Aπλώνoυμε στο εσωτερικό της ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.

3. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου,  μέχρι να πάρει η τάρτα ένα χρυσαφί xρώμα.


4. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με πολλή προσοχή.


5. Καλύπτουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τοποθετούμε ολόκληρες τις φράουλες από πάνω.

6. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως εκτός ψυγείου και καταναλώνουμε κατά προτίμηση εντός της ίδιας ημέρας.

 

 

 

 

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: