BACK

Πουτίγκα με ρύζι (Meghli)

Νόστιμη και αρωματική Λιβανέζικη πουτίγκα με ρύζι και μπαχάρια! Ένα ελαφρύ επιδόρπιο που επιδρά με την ίδια καθησυχαστική αίσθηση που το έκανε το ρυζόγαλο της γιαγιάς.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Συστατικά:

4 φλ. γάλα
1/2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
1/2 φλ. σταφίδες
1/4 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αβγά
1/4 φλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. βανίλλια
1/4 κ.γλ. αλάτι
μοσχοκάρυδο ή κανέλα

Οδηγίες:

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα, το ρύζι και τις σταφίδες και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

2. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 -20 λεπτά.

3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.

4. Σε μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αβγά, τα 2 φλιτζάνια γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.

5. Σιγά σιγά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

6. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι 25x15x5 και ψήνουμε στους 170°C για 30 λεπτά.

7. Το ανακατεύουμε καλά, το πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο ή κανέλα και το ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα.