BACK

Σος Αϊολί από την Προβηγκία

Μια συνταγή για την αληθινή αϊολί  από το υπέροχο βιβλίο "Γαλλία- Εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου" των εκδόσεων Καστανιώτη
Στο βιβλίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά την συνταγή με φωτογραφίες βήμα βήμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (4 votes)

Συστατικά:

8 σκελίδες σκόρδο
500 ml ελαιόλαδο
3 αυγά
1 πρέζα ζαφορά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Οδηγίες:

Για να ετοιμάσουμε την σος αϊολί, ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες σκόρδο από τις οποίες αφαιρούμε τη φύτρα.
Σε ένα γουδί λειώνουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τους τρεις κρόκους αυγών.
Ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα το λάδι και το χτυπάμε να φουσκώσει όπως μία μαγιονέζα. Προσθέτουμε στη μύτη του μαχαιριού ζαφορά. 

Ταιριάζει πολύ με μπακαλιάρο και λαχανικά ατμού.

Tips

Διαλέξτε το καλύτερο σας ελαιόλαδο για να φτιάξετε αυτή την εξαιρετική συνταγή.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: