BACK

Πάστα Φλώρα Italiana

Ένα καθημερινό γλυκό η πάστα φλώρα δίνει πάντα στον καφέ και το τσάι άλλη γεύση και θαλπωρή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.4 (8 votes)

Συστατικά:

Για ένα ταψάκι 23 εκ.

150 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο όχι εντελώς
4 κρόκοι αυγών
250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
140 γρ. ζάχαρη
λίγο αλατάκι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
λίγο κονιάκ
ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
300 γρ. περίπου μαρμελάδα βερίκοκο

Οδηγίες:

Απλώνουμε το αλεύρι στον πάγκο ή σε ένα μπολ και βάζουμε όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε και τα δουλεύουμε σιγά σιγά όλα μαζί μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου να σφίξει.
Την βγάζουμε και την χωρίζουμε περίπου στα δύο δηλαδή ας πούμε 60-40.
Με την μεγάλη ποσότητα απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 23 εκ. την βάση και την γυρνάμε και προς τα επάνω στα τοιχώματα του ταψιού.
Απλώνουμε την μαρμελάδα στην επιφάνεια.

 


Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε επάνω στην μαρμελάδα χιαστί.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 0C και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου όταν θα δούμε ότι η ζύμη έχει πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα και η μαρμελάδα έχει ψηθεί.

Την αφήνουμε να κρυώσει για να μην χυθεί η ζεστή μαρμελάδα και την μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.