BACK

Κοτόσουπα

Η Τασία Δενδρινού γνωστή και από το εστιατόριο της στο Φισκάρδο μας δίνει την συνταγή της για κότα βραστή. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (7 votes)

Συστατικά:

1/2 κοτόπουλο (περίπου 800 γραμμάρια)
1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λίγο σέλινο ολόκληρο
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
1 πατάτα ψιλοκομμένη
2 καρότα ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
1/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του νερού ντοματάκια ψιιλοκομμένα
1/2 ποτήρι του νερού πεπονάκι
(ή ό,τι άλλο ψιλό ζυμαρικό θέλουμε)
 

Οδηγίες:

 

Πλένουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι και το ολόκληρο σέλινο, το σκεπάζουμε με νερό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βράζουμε για 40-45 λεπτά. Μετά το καθαρίζουμε από τις πέτσες και τα κόκαλα και το ψιλοκόβουμε. Σουρώνουμε το ζουμί της κατσαρόλας και πετάμε το κρεμμύδι και το σέλινο. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαι­όλαδο και σοτάρουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ύστερα από λίγο τα ντοματάκια. Προσθέτουμε το ζουμί από το κοτόπουλο, την πατάτα, τα καρότα, το ψιλοκομμένο σέλινο, το κολοκυθάκι και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τα υλικά και τα βράζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου. 20 λεπτά προ­τού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε και το ζυμαρικό. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα και μετά σερβίρουμε.

 

 

Από το βιβλίο "Γεύσεις της Τασίας"- Τασία Δενδρινού

Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη

Tips

Τα αλανιάρικα κοτόπουλα είναι πάντα πολύ πιο νόστιμα.