BACK

Κρεατόσουπα πικάντικη με ντομάτα λαχανικά και κριθαράκι

Η καλύτερη κρεατόσουπα που θα έχετε φάει.
Με όλα τα λαχανικά αλλά και με το μεδούλι που θα δώσει την μεστή και ιδιαίτερη γεύση στην σούπα σας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (5 votes)

Συστατικά:

1000 γρ μοσχάρι λαιμό ή ποντίκι
​1 χοντρό κόκκαλο με μεδούλι
νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα υλικά
100 γρ καρότα
100 γρ κολοκυθάκια
100 γρ σέλινο
​100 γρ μαιντανό
100 γρ πράσα
100 γρ πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
​100 γρ κριθαράκι ψιλό ή πεπονάκι
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
150 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. αλάτι χονδρό
1/2 κ.γλ.πιπέρι μαύρο
​1 κ.γλ. μπούκοβο

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε  όλα τα λαχανικά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το κρέας μαζί με το κόκαλο να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό ή ζωμό και χοντρό αλάτι, και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.

Μετά από 50 περίπου λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τα σκόρδα, τα καρότα, τα σέλινα, τα πράσα και την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τα κολοκυθάκια το κριθαράκι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και ολοκληρώνουμε το βράσιμο για περίπου 20-30 λεπτά.
Ελέγχουμε τα λαχανικά αν έχουν βράσει και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί και ένα καλό κατσικίσιο τυρί.