BACK

Τσάτνεϊ με κρεμμύδια και πετιμέζι - Chutney

Το τσάτνεϊ με τα κρεμμύδια θα δώσει γεύση σε όλα τα κρεατικά σας και ένταση με τα αρώματα του.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Συστατικά:

1 κιλό ξερά κρεμμύδια

1/2  μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια

100 γρ. καστανή ζάχαρη

200 ml ξίδι μπαλσάμικο κρέμα

100 ml  πετιμέζι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. κίμινο

1 κ.γ. κανέλα

2κ.γ. μπούκοβο

Οδηγίες:

Κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε χοντρές φέτες.

Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαραθούν και να καραμελώσουν.

 

    

 

Μετά από περίπου μισή ώρα, χαμηλού ας πούμε βρασμού, τα κρεμμύδια μας έχουν γυαλίσει και έχουν μαραθεί.

Τότε  προσθέτουμε την ζάχαρη, το μπαλσάμικο την κανέλα, το μπούκοβο και το πετιμέζι.

Τα αφήνουμε ακόμα για δεκαπέντε λεπτά να καραμελώσουν και να πήξουν.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

 

  

 

Ιδανικό για συνοδευτικό με ψητά κρέατα, για σπιτικά burger και φυσικά επάνω σε παξιμαδάκια συνοδεία ούζου ή τσίπουρου.