BACK

F+W - Το νέο Wine Bistrot του chef Olivier Campanha και του σύμβουλου Οίνου Γιάννη Μακρή Aiws

Στο νέο στέκι του στο Κολωνάκι για τους ψαγμένους οινόφιλους και όχι μόνο, ο σεφ Olivier Campanha θα σας εντυπωσιάσει ακόμα μια φορά!

Οι γνώσεις του Γιάννη Μακρή πάνω στο κρασί είναι ανεκτίμητες, γι αυτό καλά θα κάνετε να τις εκμεταλλευτείτε!

F + W
Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι  Τηλ.: 2107211146

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Είχα χρόνια να πάω στον πεζόδρομο της Ξενοκράτους και συγκινήθηκα. Ο πατέρας μου έμενε στην γωνία και πηγαίναμε συχνά σε ένα εστιατόριο που λεγόταν  "Je Reviens"  όταν ήμουν μικρή. Από τότε που έκλεισε - χρόνια τώρα - δεν είχα ξαναπάει! Το παρακείμενο άλλο γνωστό εστιατόριο της γειτονιάς παραείναι ψηλομύτικο για τα δικά μου γούστα και δεν το προτιμώ. Ακριβώς στο ίδιο κτίριο που ήταν το "Je Reviens" άνοιξε την προηγούμενη βδομάδα το F + W.   Ένα εστιατόριο που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ τις επόμενες βδομάδες μια και οι τιμές, ειδικότερα αυτές των κρασιών, είναι σε πάρα πολύ λογικά επίπεδα. Το ποτήρι ξεκινάει από 3 ευρώ, τιμή που εγώ τουλάχιστον δεν έχω ξαναδεί σε κανένα άλλο μαγαζί αντίστοιχου βεληνεκούς. Η λίστα είναι απίστευτα προσεγμένη, αλλά βέβαια δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο από τον Γιάννη Μακρή. Έχει προτάσεις από τον παγκόσμιο οινικό χάρτη με έμφαση όμως στις γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. 

Θα αρχίσω λίγο παράξενα. Αφήστε χώρο για τα γλυκά! Είναι πέραν κάθε προσδοκίας.
Και πάμε τώρα στα κυρίως. Προτιμήστε τα κρέατα. Το Cote de boeuf είναι απόλυτο must! Ζουμερό και πεντανόστιμο. Είναι από αυτές τις στιγμές που ευχαριστείς τον Θεό που μια Ελληνίδα βρέθηκε δίπλα σε  έναν Γάλλο chef, ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα μια και έχουμε  την τύχη να γευόμαστε φαγάκι από τα χεράκια του.  Το φιλέτο, επίσης πολύ γευστικό, σερβίρεται με αρακά. Το ορτύκι με την ξινούτσικη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων ήταν άψογα ψημένο.  Το foie gras, ποσαρισμένο σε lemongrass, ο chef το προσφέρει με τριλογία λεμονιού που αποτελείται από  sorbet,  ξύσμα και  μαρμελάδα.  Από τα ψάρια προτιμήστε τον τόνο με μια υπέροχη κρούστα διάφορων πιπεριών σωταρισμένο σε λάδι με τσίλι. Όλα τα ριζότι είναι φτιαγμένα με την κοντόκοκκη ποικιλία ρυζιού nano που εξασφαλίζει το επιθυμητό τραγανό τελικό αποτέλεσμα στο στόμα. Οι σαλάτες κατ' εμέ θέλουν λίγο βελτίωση. Συνοδεύουν τα κρέατα μέσα σε ένα κωνικό βάζο που δεν μου άρεσε καθόλου οπτικά αλλά ούτε ενδείκνυται για να τις ευχαριστηθείς. 
 

Tips


Αφήστε τον Γιάννη Μακρή Aiws να σας καθοδηγήσει εκείνος στην επιλογή του κρασιού αφού αποφασίσετε τί πιάτο θέλετε να φάτε!
 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Ελληνικές συνταγές που πρέπει να ξέρετε να μαγειρεύετε
Ελληνικές συνταγές που πρέπει να ξέρετε να μαγειρεύετε
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • κοτόπουλο
Νόστιμες συνταγές με κοτόπουλο