BACK

Σαλάτα με αβοκάντο γαρίδες ρόδι και ελαφριά σως γιαούρτι

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

Για την βάση της σαλάτας

1 ώριμο αβοκάντο

300 γρ. από μαρούλι και άισμπεργκ

100 γρ. ντοματίνια
200 γρ. γαρίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αγγουράκια

 

Για την σως


6 κ.σ. γιαούρτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι λευκό
2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά.
Πλένουμε καλά τις σαλάτες, τις στεγνώνουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση.

Πλένουμε καλά τα αγγουράκια και τα κόβουμε με ένα μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος.

Σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.

 

Σερβίρισμα

 

Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σαλατικά με τις γαρίδες και ένα μέρος από την σως.
τοποθετούμε επάνω τα λεπτοκομμένα αβοκάντο και τα λεπτοκομμένα αγγουράκια και ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη σως γιαουρτιού.