BACK

Γρηγόρης Χέλμης

O Γρηγόρης Χέλμης Γεννήθηκε στην Αθήνα στην δεκαετία του 70 και η πρώτη του λέξη ήταν “Γαριδομακαρονάδα”.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Αυτό του δημιούργησε παιδικό τραύμα και οι γονείς του τον έστειλαν σε Σχολή μαγειρικής προς αποκατάσταση.
Από τότε συχνάζει τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε κουζίνες με την άσπρη μπλούζα με τα μακριά μανίκια.
Το 1989 πρωτομπήκε στην κουζίνα του Intercontinental στην Αθήνα, και το 1995 ξεκίνησε να δουλεύει στο ίδιο ξενοδοχείο πλέον σαν επαγγελματίας.
Μετά απο το πρώτο ξενοδοχείο που ανέλαβε το 2002 (Avaris – Καρπενήσι), πήγε στον Βόλο το 2006 να αναλάβει την κουζίνα του Domotel Xenia Volou.
Εκεί η κατάσταση του χειροτέρεψε και άρχισε να βγάζει αφρούς (αφρό λεμονιού, αφρό πατάτας, αφρό ντομάτας κλπ).
Το 2011 μετακόμισε ως executive chef του ομίλου Domotel στην Θεσσαλονίκη, και παράλληλα από το 2013 συνδημιουργεί και συμμετέχει στην Orexis team, μια γαστρονομική ομάδα έρευνας και πειραματισμού πάνω στην Ελληνική γαστροκουλτούρα.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Οι καλύτερες συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα
Οι καλύτερες συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα
  • μύδια, γαρίδες, καραβίδες, θαλασσινά, όστρακα, χταπόδια, καλαμάρια
Τα θαλασσινά της Καθαράς Δευτέρας
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις