news

Σπαγγέτι με καπνιστό ψάρι και ροζέ σάλτσα

Σπαγγέτι με καπνιστό ψάρι και ροζέ σάλτσα
gourmed author
Από:
Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet
Μερίδες:
2
Χρόνος μαγειρέματος: 
45-60 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 
45-60 λεπτά
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: 

 Ένα νόστιμο πιάτο ιδανικό για ένα δείπνο για δύο!

Συστατικά:

  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 100 γρ. καπνιστό ψάρι (πέστροφα ή/και σολομό)
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 2 κ.σ. τσίπουρο ή ρακή
  • 1/2 κ.γλ. γούστερ σως
  • 40 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Οδηγίες:

Σε αντικολλητικό τηγάνι σoτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το μισό βούτυρο για 3 - 4 λεπτά. 

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.

Με το μπλέντερ αλέθουμε τη μισή ποσότητα των ψαριών μαζί με την κρέμα γάλακτος

Τα προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε με μαγειρευθούν λίγο.

Σβήνουμε με τη ρακή (ή το τσίπουρο) και βράζουμε για 7-8 λεπτά ώστε να δώσουν μια καλά δεμένη σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Τα ανακετεύουμε καλά με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο (μισό) ψάρι σε μικρά κομματάκια.

Σερβίρουμε αφού ρίξουμε από πάνω το άσπρο πιπέρι.

Tips

Συνήθως η συνταγή αυτή φτιάχνεται με καπνιστί σολομό, αλλά μπορείτε το ίδιο απλά να χρησιμοποιήσετε πέστρροφα καπνιστή. Επίσης ως αλκοόλ μπορείτε να χρησιμποιήσετε βότκα, αντί για ρακή.
Repost This
0Σχόλια (view all)
Advertisement