BACK

Oμελέτα στο φούρνο με λουκάνικα, μπέικον και edamer

Σπιρτόζικη και λαχταριστή σας υπόσχεται γκουρμέ γεύσεις με φθηνά υλικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

300 γρ. λουκάνικα Γερμανικά κομμένα σε ροδέλες
8 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
2 πιπεριές πράσινες
300 γρ. edamer κομμένο σε φετάκια μικρά (ή χοντροτριμμένο)
4-5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες:

Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρετε ελαφρά.

Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για λίγο ακόμη.

Βγάζετε το κρεμμύδι,τις πιπεριές και το μπέικον με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα.

Τα αφήνετε να ψηθούν ελαφρά για 2΄-3΄ γυρίζοντας τα.

Βαζετε στο ταψάκι σε στρώσεις τα λουκάνικα, σκορπίζετε λίγο από το μείγμα με τις πιπεριές, το μπέικον και το κρεμμύδι και κατόπιν απλώνετε φετάκια τυριού.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού. Αφήνετε για 15΄-20΄ και ψήνετε στο φούρνο για 35΄-40