BACK

Μους σοκολάτα

Η μους σοκολάτα είναι ένα αγαπημένο, εύκολο επιδόρπιο για όλη την οικογένεια. με κουβερτούρα, αβγά και αμύγδαλα.

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (12 votes)

Συστατικά:

250 γρ. κουβερτούρα
6 αβγά
1/2 κ.σ. νερό
1/2 φλ. καφέ λικέρ (προαιρετικά)
2 κ.σ. σαντιγύ
100 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χονδροκομμένα

Οδηγίες:

Αν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα γάλακτος.

Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε τη μισή ποσότητα σαντιγύ για το μείγμα σας.

 

1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί προσθέτοντας και το νερό.

2. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια μαρέγκα.

3. Αναμιγνύουμε τους κρόκους με την κουβερτούρα

4. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και το ποτό και ανακατεύουμε μαλακά από κάτω προς τα πάνω.

5. Προσθέτουμε την σαντιγί (για να γίνει πιο αφράτη) και τα αμύγδαλα.

6. Σερβίρουμε σε μπωλ και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Γαρνίρουμε με επιπλέον σαντιγί ή φρέσκα φρούτα.