BACK

Μαρέγκες με γιαούρτι

Ένα γλυκό πολύ εύκολο, μια και μαρεγκάκια μπορούμε πάντα να αγοράσουμε από τον φούρνο της γειτονιάς. Μπορείτε να το φτιάξετε και με άλλα φρούτα εποχής.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:


1 κιλό γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κοuταλιές ζάχαρη άχνη
1 /2 κιλό φράλοuλες κομμένες στη μέση
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα πραλινέ
μαρεγκάκια κατά βούληση
 

Οδηγίες:

Πλένετε τις φράουλες και τις στραγγίζετε. Βάζετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε σφιχτή κρέμα. Ρίχνετε την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη και το γιαούρτι λίγο-λίγο και ανακατεύετε απαλά. Στρώνετε σε γυάλινο μπολ ή σε ειδικά ποτήρια λίγα μαρεγκάκια. Βάζετε τις φράουλες και μια στρώση κρέμα, στρώνετε από πάνω μαρεγκάκια, φράουλες και την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα και βάζετε το μπολ στο ψυγείο. Σερβίρετε το γλυκό παγωμένο.

 

 

Από το βιβλίο ''Μαγειρέψτε & μαγέψτε'' της Σοφίας Σκούρα.

Από τις εκδόσεις Φυτράκη.

Tips

Μπορείτε να πασπαλίσετε με φουντούκι πραλινέ, αλλά ακόμα και με κακάο χοντροκομμένο