BACK

Κιμαδόπιτα σε ρολά

Η κιμαδόπιτα σε ρολό είναι ένα ξεχωριστό ορεκτικό για χειμερινά τραπέζια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.9 (13 votes)

Συστατικά:

500 γρ. κιμά
2 μικρά κολοκυθάκια
αλάτι & πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ άσπρο ρύζι
½ φλιτζανάκι μαϊντανό
2 φύλλα πίτας

Οδηγίες:

Σας λέω συνήθως τρόπους για να αξιοποιείτε διάφορα πράγματα στην μαγειρική σας, με στόχο την οικονομία, κυρίως, της εργασίας αλλά και την ποικιλία του τραπεζιού σας.

Κάτι τέτοια σας δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάζετε κάθε τόσο κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον.

Να, όταν φτιάχνετε κιμά για τα μακαρόνια, ας πούμε, αν χρειάζεστε ½ κιλό, πάρτε 1 και μαγειρέψτε το όλο μαζί με τον ίδιο κόπο.

Χωρίστε το μισό για να φτιάξετε τα πιτάκια που θα σας πω.

Αν δεν θέλετε να τα μαγειρέψετε την επόμενη, βάλτε τον κιμά στην κατάψυξη, κλεισμένο ερμητικά σε ταπεράκι.

Όταν αποφασίσετε, βγάλτε το μαγειρεμένο κιμά εγκαίρως για να ξεπαγώσει.

Τρίψτε στον τρίφτη του κρεμμυδιού 2 μικρά κολοκυθάκια και 2 μέτριες πατατούλες, βάλτε τα μαζί με τον κιμά στην κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε να βράσουν 5 λεπτά. Συμπληρώστε αλάτι και πιπέρι, 1 φλιτζανάκι του καφέ άσπρο ρύζι και ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πάρτε έτοιμα φύλλα, απλώστε μπροστά σας το ένα με τη μακρύτερη πλευρά του προς το μέρος σας. Λαδώστε το με το πινέλο, βάλτε ακόμα ένα φύλλο, λαδώστε το κι αυτό και αδειάστε με το κουτάλι κατά μήκος ένα μέρος από τη γέμιση του κιμά.

Τυλίξτε ρολό χωρίς να το σφίξετε πολύ.

Τοποθετήστε το ρολό στο ταψί και συνεχίστε να κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.

Με αυτή την ποσότητα –του ½ κιλού κιμά- θα γίνουν πέντε ρολά.

Όταν τα τοποθετήσετε στο ταψάκι όλα, λαδώστε τα καλά με το πινέλο και μετά χαράξτε τα με κοφτερό μαχαίρι, χωρίς να φτάσετε μέχρι κάτω.

Χαράξτε τα σε απόσταση δύο δακτύλων, ραντίστε τα με λίγο νεράκι και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, μέχρι να ροδίσουν πάνω και κάτω.

Μετά κόψτε τα ρολά φέτες στα σημεία που τα έχετε χαράξει και σερβίρετέ τα με φρέσκια σαλάτα με λαδολέμονο και μια πικάντικη γινωμένη γραβιέρα.