BACK

Πίτα με καλαμποκάλευρο, σπανάκι και τυρί

Μια πίτα πολύ χορταστική που πειρλαμβάνει σχεδόν όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια υγιεινή διατροφή. Κατάλληλη και για την περίοδο της νηστείας, αν παραλείψετε το τυρί. Το καλαμποκάλευρο, που κάποτε το ονόμαζαν μπομπότα,  χρησιμοποιούνταν κυρίως παλιότερα ως πιο φτηνό αλεύρι, ωστόσο η γεύση του και η υφή του είναι ιδιαίτερη και πλέον θεωρείται gourmet! Το χρώμα και η γεύση της πίτας σας θα ενθουσιάσουν!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.1 (8 votes)

Συστατικά:

1 κιλό φρέσκο καλαμποκάλευρο
1 ½ κιλό φρέσκο σπανάκι
½ κιλό τυρί φέτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
200 γρ ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. λάδι για το ταψί
1 κ.γλ. σόδα φαγητού
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180° C.

1. Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.

2. Το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα για να βγάλει τα υγρά του.

3. Σ’ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό ρίχνοντάς το λίγο-λίγο, για να σχηματιστεί χυλός. Φροντίζουμε να μη γίνει πολύ υδαρής.

3. Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι, το ελαιόλαδο, τη σόδα, το τυρί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μαλακά να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

4. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα.