BACK

Σπαγγέτι Καρμπονάρα

Η κλασική και πλέον αγαπημένη Ιταλίδα. Η μακαρονάδα που έγινε σύμβολο σε μια συνταγή που θα σας καταπλήξει! Μερικά πράγματα γίνονται καλύτερα με το χρόνο! Και η γνώση μας για την καρμπονάρα ανήκει σε αυτά! Η συνταγή αυτή έχει κακοποιηθεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια, ενώ κάποιοι φανατικοί της καθαρότητας επιμένουν ότι "η καρμπονάρα δεν έχει καθόλου κρέμα γάλακτος" κι "εμείς οι Έλληνες καταστρέψαμε τη συνταγή" κα. Δεν έχουν τελείως άδικο. Η ποσότητα κρέμας που χρησιμοποιούμε εδώ είναι ελάχιστη, δηλαδή τόση όση χρειάζεται για να απογειώσει το πιάτο σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (7 votes)

Συστατικά:

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. λάδι
250 γρ. μπέικον κομμένο
2 κ.σ.  βούτυρο
2 κρόκοι αβγών
αλάτι & πιπέρι
1/3 φλ.  κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. τριμμένο τυρί
500 γρ. σπαγγέτι
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:

1.  Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2.  Εντωμεταξύ σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να γίνει διάφανο.

3.  Προσθέτουμε το μπέικον και τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί.

4.  Βγάζουμε το κρεμμύδι και το μπέικον από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.

5.  Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

6. Ανακατεύουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος το αλάτι το  πιπέρι το τυρί ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο ζεστό λιωμένο βούτυρο.

7.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι το μπέικον και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.

8.  Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξαναφέρνουμε μέσα στην κατσαρόλα

9.  Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά, αλλά με προσοχή ώστε να μη λιώνουμε τα μακαρόνια.

10. Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε με παρμεζάνα ή άλλο σκληρό, πικάντικο τυρί.