BACK

Ψητό καλαμάρι σχάρας με σως μουστάρδας

Καλαμάρια αφρός με τα αρώματα της θάλασσας και την μυρωδιά του βουνού, να λιώνουν στο στόμα και να απογειώνουν τον ουρανίσκο...

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (4 votes)

Συστατικά:

8 μέτρια καθαρισμένα καλαμάρια

2 φλυτζάνια γάλα

 

Για την σως

χυμός από δύο λεμόνια
4 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
8 κουταλιές ελαιόλαδο
2 γεμάτες κουταλιές φρέσκια ρίγανη
πιπέρι

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και τα χαράζουμε σε ροδέλες χωρίς να τα κόψουμε μέχρι κάτω.

Τα βάζουμε σε ένα μεταλικό μεγάλο μπολ και τα μαρινάρουμε όλο το βράδυ με το γάλα.

Την επόμενη τα βγάζουμε από το γάλα τα στραγγίζουμε καλά και τα λαδώνουμε ελαφρά.

Σε ένα μπολ βάζουμε την μουστάρδα και τον χυμό από τα δύο λεμόνια.

Χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε την ρίγανη και το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την σως.

 

Σε πολύ δυνατή φωτιά τα ψήνουμε 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά.

Μην τα ψήσετε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν.

Τα βγάζετε σε μία πιατέλα και τα περιχύνετε με την σως μουστάρδας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Σερβίρουμε αμέσως.