BACK
news

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
 Σπάλα αρνίσια στο φούρνο με σάλτσα βαλσάμικου ξιδιού
Average: 4.8 (4 votes)
Η σπάλα είναι το πιο νόστιμο κομμάτι του αρνιού, ειδικά όταν γίνεται στον φούρνο
ραβανί με παγωτό, καραμέλα, παγωτό, σαφράν γλυκό, λεμόνι
Average: 5 (1 vote)
Ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο που συνδυάζει το αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό με αιθέρια αρωματισμένο παγωτό βανίλια!
Σχετικά άρθρα
πάσχα, αυγό
Το Πάσχα για τους Χριστιανούς είναι μια γιορτή γεμάτη κατάνυξη, ευλάβεια, χαρά, αλλά και…πληθώρα εθίμων, που...
 Ρετσίνα, καιρός να της φύγει η ... ρετσινιά
Θυμάμαι στα πρώτα παιδικά μου χρόνια, που η αδελφή της γιαγιάς μου με έπαιρνε απ’ το χεράκι και πηγαίναμε περπατώντας...