BACK
news

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
Μαρμελάδα ντομάτα
No votes yet
Από τις πιο αγαπημένες γεύσεις του καλοκαιριού! Διαλέξτε όμορφες μικρές ντομάτες και απολαύστε το χρώμα τους και...
Σουφλέ με σελινόριζα, γραβιέρα και σαφράν
No votes yet
Σχετικά άρθρα
τηγανιτές πατάτες, μαγειρική
Τα πνεύματα οξύνονται, όπως το λάδι όταν αρχίσει να καίγεται, μόλις η συζήτηση έρθει στον κατάλληλο τρόπο για να...
DRINK - GREECE - OUZO
Το ούζο είναι συνυφασμένο με την Ελλάδα και τους Έλληνες, αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι παρασκευάζεται αδιάκοπα, από την...
Γεύσεις Αιγαίου
Ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές του Αιγαίου γραμμένο με αγάπη αλλά και με την γνώση που περνάει από γενιά σε γενιά.