BACK
news

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
Λιαστές ντομάτες στον φούρνο με αγουρέλαιο
Average: 5 (1 vote)
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τις καλοκαιρινές φρέσκες ντομάτες είναι να τις αποξηράνετε στον φούρνο και να τις...
Εύκολη συνταγή για παγωτό Σοκολάτα
Average: 4.3 (4 votes)
Αν θέλετε για το τέλειο παγωτό σοκολάτας, δεν χρειάζεται να ψάξετε πουθενά αλλού. Δείτε την πιο εύκολη συνταγή για...
Σχετικά άρθρα
Οπως και αν το προτιμάτε, ως μεζέ του ούζου ή του... ουίσκι, το ελληνικό "χαβιάρι" είναι μια εξαιρετική λιχουδιά. Νά...
320 x 320: FOOD - FRUIT
Aν νομίζετε πως ό,τι έχει β...