BACK

Εγγραφή στο newsletter

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Σχετικά άρθρα
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
Πατάτες τηγανητές με τζατζίκι
No votes yet
Το ελληνικότερο ντιπάκι το τζατζίκι συνοδευόμενο από την μεγάλη γεύση της  τηγανητής πατάτας.
Πίτσα με τέσσερα τυριά
Average: 5 (1 vote)
Σχετικά άρθρα
Έκλεισαν τα 'Ελληνικά Γράμματα'
Τι είναι το τυρί
Το τυρί ή ο τυρός στην Αρχαία διάλεκτο, μπορεί να προέρχεται από το ρήμα "τορέω", που σημαίνει διατρυπώ, τρυπώ και...
Τα σαγηνευτικά λικέρ της Μάλτας
Παρά την έκθεση του νησιού στην Βρετανική επιρροή για σχεδόν δύο αιώνες, οι Μαλτέζοι έχουν κρατήσει την μεσογειακή τους...