BACK
news

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
Καλαμάρια μαρινάτα με σάλτσα από γιαούρτι και αγγούρι
Average: 5 (1 vote)
Μεσημεριανό πιάτο ιδανικό για το καλοκαίρι
Τσουρέκι με πορτοκάλι και φουντούκια
Average: 5 (1 vote)
Το ελληνικό πασχαλινό τραπέζι είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το πασχαλινό τσουρέκι. Η ευωδιά του βουτύρου, τα θεσπέσια...
Σχετικά άρθρα
πρωινό, διατροφή
Κυριακή πρωί. Σηκώνεσαι αργά από το κρεβάτι και σκέφτεσαι: «Μήπως να φάω σήμερα κάτι;». Πολυτέλεια. Αναρωτιέσαι, γιατί...
σύκο, φρούτο,
Η οργιώδης ομορφιά ενός αφράτου και ώριμου σύκου είναι σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού.
Peru Sabe, ένα συγκινητικό φιλμ με τους σεφ  Ferran Adria και Gaston Acurio
O πρωτοπόρος Ferran Adria συνεργάζεται με τον πιο επιτυχημένο Λατινοαμερικάνο σεφ, τον Gaston Acurio, για να...