BACK
news

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
 Μύδια με λαχανικά
Average: 5 (1 vote)
Νόστιμο νηστίσιμο πιάτο που συνδυάζει τα θαλασσινά μύδια με τα γήινα πράσα, τα καρότα και το σέλινο! Ιδανικό για ένα...
Μπεσαμέλ
Average: 5 (1 vote)
Μια από τις βασικότερες συνταγές για όσους θέλουν να λένε ότι ξέρουν να μαγειρεύουν. Για μια πιο ελαφριά εκδοχή της...
Σχετικά άρθρα
Χριστούγεννα 2013: Τι θα μαγειρέψουμε φέτος τις γιορτές;
Απολαύστε μαζί μας εορταστικές συνταγές από όλη την Ελλάδα! Δώστε στο γιορτινό σας τραπέζι την Πρωτοχρονιά και τα...
Κεφαλόβρυση: Η δροσιά του χωριού
Προ δικτύου ύδρευσης, όταν για βρύσες είχαμε τσίγκινα δοχεία με κανουλίτσα, σίγουρα εκτιμούσαμε περισσότερο την αξία...
Λευτέρης Λαζάρου
Ο Λευτέρης Λαζάρου είχε τη μαγειρική στα κύτταρα του, όπως λέει και ο ίδιος. Βέρος Πειραιώτης, με πατέρα αρχιμάγειρα σε...