BACK
news

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
 Σπαγγέτι με σάλτσα από κολοκυθάκια
Average: 5 (1 vote)
Μια απίθανη συνταγή που φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο σας! τα κολοκυθάκια από μόνα τους μπορεί να φτιάξουν την πιο...
 Μύδια με σαφράν
Average: 5 (1 vote)
Μια διαφορετική συνταγή για τις μέρες της νηστείας -και όχι μόνο. Τα μύδια αρωματισμένα όχι μόνο με το κρασί και...
Σχετικά άρθρα
Μεσογειακή Διατροφή και Αντιγήρανση
Ακολουθούμε την Μεσογειακή διατροφή για να έχουμε καλή υγεία και δέρμα που λάμπει όπως η Μαρία Κάλλας που ήταν λάτρης...
Γεύσεις της Ελλάδας
Ποικιλία Ελληνικών συνταγών από όλη την Ελλάδα.
Είναι προφανέστατο ότι το να γράφεις για τον ήλιο, τη θάλασσα, τις παραλίες, το φαγητό, τους ανθρώπους, τις αρχαιότητες...