BACK

Εγγραφή στο newsletter

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Σχετικά άρθρα
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
 Ψητές πατάτες με Cottage Cheese και μπρικ
No votes yet
Nόστιμο και πολύ ελαφρύ ορεκτικό, αντικαθιστώντας τα πλήρη τυριά και την κρέμα γάλακτος που συναντάμε συνήθως σ'΄αυτή...
  Παπαρδέλες με φρέσκο αρακά και μπέικον
No votes yet
Ο αρακάς που είναι στην εποχή του στις αρχές της άνοιξης ταιριάζει πολύ με τα ζυμαρικά. Στην Κρήτη το πιάτο...
Σχετικά άρθρα
Ακούγοντας τη λέξη «Ελλάδα», τι σας έρχεται στο μυαλό;  Η Ακρόπολη και οι φιλόσοφοι;  Ο Παρθενώνας και η...
Χοληστερίνη και πώς θα τη ρυθμίσετε
Μικρές συμβουλές για να μειώσετε την χολίστερίνη σας
Ο Γιώργης του βυθού
Ψαροταβερνάκι στα βόρεια με λίγα τραπέζια και εκλεκτά καλοψημένα ψαρικά. Αίσθηση αιγαιοπελαγίτικης ψαραγοράς σε τιμές...