BACK
news

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
 Καλαμάρια γεμιστά στην κατσαρόλα
Average: 5 (1 vote)
Τώρα τα καλαμάρια γεμιστά δεν είναι ένας μεζές μόνο για έξω, αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι και...
Φριτάτα με σύγκλινο
Average: 5 (1 vote)
Εδώ ο σεφ Τσανακλίδης μας χαρίζει μια εύκολη συνταγή για ορεκτικό στο Κυριακάτικο τραπέζι που συνοδεύει άψογα και...
Σχετικά άρθρα
320 x 320: FOOD - BASIL
Με το βασιλικό, Ocimum Basilicum, τα πρ...
κεφαλογραβιέρα, τυρί, γαλακτοκομικά, Κρήτη
Το νησί της Κρήτης, το τρίτο μεγαλύτερο της Μεσογείου, φημίζεται για την παράδοσή του στα τυροκομικά προϊόντα.
Τα Μυλέλια, ζυμαρικά με γεύση Ελλάδας
Τα Μυλέλια’ δημιουργήθηκαν το 1992 αναπαλαιώνοντας έναν νερόμυλο 305 ετών στην Λέσβο και κάνοντας τον να λειτουργεί...