BACK
news

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Repost This
Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
Σαλάτα χρωματιστών ζυμαρικών με λιαστή ντομάτα & βασιλικό
Average: 5 (1 vote)
Μια καλή ιδέα για ένα δροσερό ελαφρύ γεύμα.
μακαρόνια με κιμά, παραδοσιακές σπιτικές συνταγές, τα μακαρόνια της μαμάς
Average: 4.4 (7 votes)
Αυτή η συνταγή κιμά γιά μακαρόνια μπολονέζ είναι τόσο πλήρης που σιγουρεύει την...
Σχετικά άρθρα
Ελλάδα, ελληνικ'ο φαγητό. βιβλία, μαγερική, μεζές
Στην Αμερική, η Ελληνική κουζίνα δείχνει να υφίσταται σε δύο επίπεδα ύπαρξης. Υπάρχει η παλιά μορφή της, εμποτισμένη...
 FOOD - GREECE - EASTER - LENTEN TABLE
Όλα τα φαγητά της Καθαράς Δευτέρας  κι όλες οι νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής με την...
Η θρεπτική αξία των άγριων χόρτων και φρούτων
Ποιά είναι η θρεπτική αξία των άγριων χόρτων και φρούτων;  Η Αντωνία Τριχοπούλου υπό την αιγίδα της Σχολή Δημόσιας...