BACK

Εγγραφή στο newsletter

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
Γαύρος παστός (αντσούγια)
No votes yet
Από τα πολύ παλιά χρόνια, πολύ πριν εμφανιστούν τα σύγχρονα αλιευτικά εργαλεία, όταν οι ψαράδες έπεφταν σε καλές ψαριές...
 Σαρδέλες στο φούρνο
No votes yet
Ένα πολύ αγαπητό πιάτο που μυρίζει θάλασσα και παραπέμπει κατευθείαν στο καλοκαίρι. Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε...
Σχετικά άρθρα
DRINK - GREECE - OUZO
Το ούζο είναι συνυφασμένο με την Ελλάδα και τους Έλληνες, αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι παρασκευάζεται αδιάκοπα, από την...
σαλάτα, λαχανικά, βιολογικά προϊόντα
Aν νομίζετε πως ό,τι έχει βαφτιστεί «βιολογικό», είναι και παρθένο, αγνό, καθαρό, τότε καλύτερα να γνωρίσετε ...
Ο Γαύρος σε νέες δόξες
Η blogger Two Minutes Angie,  Αντζελίνα Καλογεροπούλου,  μιλάει για το αγαπημένο ταπεινό μας ψαράκι, τον...