BACK

Εγγραφή στο newsletter

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Σχετικά άρθρα
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
Πίτσα με κιμά
No votes yet
Μία πίτσα διαφορετική από τις άλλες που είναι πολύ αγαπημένη στην γειτονική Τουρκία με το όνομα lahmajoun.
Γίγαντες στην κατσαρόλα με φασκόμηλο
No votes yet
Διαφορετικοί γίγαντες χωρίς ντομάτα που μπορούν να σερβιριστούν ως σαλάτα ή και ως αρωματικό ορεκτικό σε τραπέζι! Αν...
Σχετικά άρθρα
Η τέχνη της σκηνοθεσίας του τραπεζιού
Αν απεχθάνεστε τις χρυσοποίκιλτες λεπτομέρειες, την μπρονζέ διάθεση, τους φιόγκους και τις υπερβολές, τότε μπορείτε να...
τσουρέκι, πάσχα
Σήμερα τα γεμάτα προγράμματα των περισσοτέρων από εμάς δε μας αφήνουν χρόνο για να φτιάξουμε οι ίδιοι αυτές τις...
Η Γευστική αποθέωση του αβοκάντο
Έκλεισε σε ένα βάζο φρέσκο πολτό αβοκάντο, πρόσθεσε  φρέσκα μυρωδικά και ντόπια προϊόντα  και δημιούργησε μια...