news

Νταϊάνα Κόχυλα

Diane Kochyla

Η Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

 Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Repost This
Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
Μαγειρίτσα Παραδοσιακή Πελοποννήσου
Average: 5 (2 votes)
Η παραδοσιακή μαγειρίτσα, αγαπημένη σούπα για το τραπέζι της Ανάστασης! Χαρίστε φίνα γεύση με το καπνιστό αλάτι που...
Κοτόπιτα με τυριά, αμύγδαλα και σταφίδες
Average: 5 (1 vote)
Παραδοσιακή κοτόπιτα με ρύζι, σταφίδες και αμύγδαλα! Νόστιμη συνταγή που θυμίζει παλιά αγροτική Ελλάδα που τύλιγε όλα...
Σχετικά άρθρα
Μυρσίνη Λαμπράκη
Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη το νησί που είναι ο οδηγος για την Μεσογειακή διατροφή. Μετά τις...
πάσχα, αυγό
Το Πάσχα για τους Χριστιανούς είναι μια γιορτή γεμάτη κατάνυξη, ευλάβεια, χαρά, αλλά και…πληθώρα εθίμων, που...
Estrella με τρέλλα
Ο δικός μου παράδεισος είναι η Κυριακή. Μαζί με αγαπημένους φίλους να τρώμε και να διαβάζουμε ό,τι θέλει ο καθένας...