Νυχτερινό, αρπακτικό ψάρι της τάξης "Anguilliformes", που ζει συνήθως σε ρηχά νερά, ανάμεσα σε ύφαλους και μέσα στην άμμο και την λάσπη. Τα χέλια έιναι μακρόστενα και διακυμαίνονται σε μάκρος από 5 εκ έως 4 μ. Έχουν χρώμα μαύρο-γκρύ-πράσινο και μία κορδέλα από πτερύγια κατά μήκους τους. Τρώγονται βραστά, τηγανιτά, ψητά, αλατισμένα ή καπνιστά και είναι δημοφιλή στην Ιαπωνική, Κινέζικη και Κορεάτικη κουζίνα, όπως και σε πολλαπλές Ευρωπαϊκές κουζίνες.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/heli&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/moray-eel.jpg?itok=Als4PCwm&description=Χέλι
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/heiloy
[7] https://www.gourmed.net/glossary/hoymoys
[8] https://www.gourmed.net/syntages/poylerika-kotopoylo-stin-katsarola-me-mila
[9] https://www.gourmed.net/syntages/toyrta-sokolata-me-koyloyrakia-portokalioy-kai-grand-marnier
[10] https://www.gourmed.net/syntages/oles/gigantes-stin-katsarola-me-faskomilo
[11] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/kalitsoynia
[12] https://www.gourmed.net/syntages/ygieines-syntages/xifias-marinarismenos-karpatsio