Το φρούτο του φυλλοβόλου δέντρου "Prunus persica" που προέρχεται από την Κίνα αλλά τώρα καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο σε εύκρατα κλίματα. Η γλυκιά, χυμώδης σάρκα μπορεί να είναι λευκή, κίτρινη ή πορτοκαλί, περικλείει ένα κεντρικό τραχύ κουκούτσι και περιβάλλεται από μια χνουδωτή φλούδα χρώματος κρεμ ή πορτοκαλί/ροζ. Χρησιμοποιούνται τόσο ωμά όσο και βραστά σαν επιδόρπιο, καθώς και για την παρασκευή μαρμελάδας.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/rodakino&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/peach.jpg?itok=yldaBDZv&description=Ροδάκινο
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/rigani
[7] https://www.gourmed.net/glossary/rodi
[8] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/pos-kanoyme-aggoyrakia-toyrsi
[9] https://www.gourmed.net/syntages/sarlot-me-fraoyles
[10] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/salepi
[11] https://www.gourmed.net/syntages/giortini-galopoyla-tyligmeni-se-mpeikon
[12] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/pikantiki-soypa-apo-ti-voreia-afriki-me-pligoyri-kai-kappari