Δημοφιλή και πολύ γλυκά πεπόνια, από 0.5 εως 5 κιλά. Υπάρχουν 2 είδη, το Ευρωπαϊκό και το Βόρειο Αμερικάνικο; το πρώτο έχει γκριζο-πράσινη φλούδα, και το δεύτερο έχει ωχρή κίτρινη φλούδα με υπερυψωμένες ραβδώσεις. Είναι στρογγυλά, με πορτοκαλί, ημίγλυκη σάρκα.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/peponi-kantaloypensio&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/cantaloupe.jpg?itok=fopwZR6y&description=Πεπόνι κανταλουπένσιο
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/peponi
[7] https://www.gourmed.net/glossary/perdika
[8] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/freska-spitika-zymarika-me-safran
[9] https://www.gourmed.net/syntages/kreas-kokkinisto-stin-katsarola-me-manitaria-sote
[10] https://www.gourmed.net/syntages/oles/koyloyrakia-sokolatas-me-karydi
[11] https://www.gourmed.net/syntages/soyvlakia-me-keftedakia-kai-lahanika
[12] https://www.gourmed.net/syntages/oles/omeleta-me-gaea-pate-elias-kalamon-piperies-tono