Είίδος ψαριού που ζει στη Μεσόγειο, το Βόρειο Ατλαντικό και τη Μαύρη Θάλασσα. Είναι μεσαίου μεγέθους με ανοιχτό ροζ, λεπιδωτό δέρμα και η σάρκα του είναι λευκή, ευαίσθητη και γευστική και θεωρείται λιχουδιά. Τρώγεται ψητό ή τηγανητό.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/mparmpoyni&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/barbouni.jpg?itok=KFkk-IzN&description=Μπαρμπούνι
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/mparakoynta
[7] https://www.gourmed.net/glossary/mpeikin-paoynter-baking-powder
[8] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/mosharisio-fileto-me-sos-apo-prasina-myrodika
[9] https://www.gourmed.net/syntages/oles/vakalaos-portoygkeze-me-saltsa-ntomatas-kai-lemoni
[10] https://www.gourmed.net/syntages/paidikes-geyseis/kerasia-froytosalata
[11] https://www.gourmed.net/syntages/oles-oi-syntages/grigori-kai-eykoli-spitiki-lemonada
[12] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/pitsa-me-kapnisto-zampon-kai-manitaria-portsini