Νοστιμότατο, κάπως λιπαρό ψάρι με πλατύ σώμα και χρώματα που ποικίλλουν από ασημένιο μέχρι μπλε-μαύρο. Στο σημείο που το σώμα ενώνεται με την ουρά υπάρχει μια μαύρη ζώνη ανάμεσα σε δύο λεπτές λευκές ρίγες. Πρέπει πάντοτε να ψήνεται στο γκριλ.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/melanoyri&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/melanouri.jpg?itok=MJ1VY1n0&description=Μελανούρι
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/mezes
[7] https://www.gourmed.net/glossary/meli
[8] https://www.gourmed.net/syntages/kotopoylo-me-kremmydi-poyre-leyko-krasi-kai-safran
[9] https://www.gourmed.net/syntages/ellinikos-kafes
[10] https://www.gourmed.net/syntages/oles/hoirino-kydonato-me-armparoriza
[11] https://www.gourmed.net/syntages/keftedes-me-tono-kai-tarama
[12] https://www.gourmed.net/syntages/lagoto-hoirino-me-karydia-kai-paximadi