Τροπικό φρούτο που καλλιεργείται στη Κεντρική Αμερική, Καραϊβική, Αφρική, Αυστραλία και Ασία. Είναι αρκετά μεγάλο και ωοειδές, με λεπτή, λεία, κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη ή πράσινη φλούδα. Η σάρκα του είναι έντονα κίτρινη, ζουμερή και γλυκιά και περικυκλώνει μία μεγάλη πέτρα. Τρώγεται φρέσκο, ή σε μορφή τσάτνεϊ.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/mangko&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/mango.jpg?itok=P_zhIBKZ&description=Μάνγκο
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/makry-fasoli
[7] https://www.gourmed.net/glossary/manztoyt-mangetout
[8] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/makaronada-sisilien
[9] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/isli-kefte-keftedes-me-pligoyri-kai-gemisi-kima-me-koykoynari
[10] https://www.gourmed.net/syntages/kokkini-kolokythopita
[11] https://www.gourmed.net/syntages/oles-oi-syntages/ahinosalata
[12] https://www.gourmed.net/syntages/me-tin-ypografi-toy-sef/mpoytaki-arnisio-stin-katsarola-me-skordo-kai-tyri