Το φρούτο σε σχήμα μήλου ή αχλαδιού του θάμνου "Cydonia oblonga" που φύεται σε εύκρατα κλίματα. Έχει πράσινη φλούδα που μετατρέπεται σε χρυσαφιά όταν ωριμάζει και είναι καλυμμένο από γκρίζο προς το άσπρο χνούδι. Η ώριμη σάρκα είναι γλυκιά, χυμώδης και κίτρινη με έντονη μυρωδιά και τρώγεται πάντα μαγειρεμένη. Χρησιμοποιούνται όπως τα μήλα ή γίνονται μαρμελάδα χωρίς να είναι απαραίτητη η προσθήκη πηκτίνης. Κατάγονται από την δυτική Ασία αλλά τώρα καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Ουρουγουάη.
Links
[1] http://www.gourmed.gr
[2] http://www.gourmed.gr/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=http://www.gourmed.gr/glossary/kydoni&media=https://www.gourmed.gr/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/quince.jpg?itok=PVE1N8LT&description=Κυδώνι
[5] http://www.gourmed.gr/user
[6] http://www.gourmed.gr/glossary/kroyasan-croissant
[7] http://www.gourmed.gr/glossary/kymino
[8] https://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/gayros-marinatos-me-lemoni-skordo-kai-maratho
[9] https://www.gourmed.gr/syntages/agkinares-gemistes-me-kima-kai-mpesamel
[10] https://www.gourmed.gr/syntages/soypa-kolokythas
[11] https://www.gourmed.gr/syntages/grigores/manitaria-marinarismena-me-thymari
[12] https://www.gourmed.gr/syntages/kala-fthina/keftedes-me-horta-kai-myrodika