Το φρούτο σε σχήμα μήλου ή αχλαδιού του θάμνου "Cydonia oblonga" που φύεται σε εύκρατα κλίματα. Έχει πράσινη φλούδα που μετατρέπεται σε χρυσαφιά όταν ωριμάζει και είναι καλυμμένο από γκρίζο προς το άσπρο χνούδι. Η ώριμη σάρκα είναι γλυκιά, χυμώδης και κίτρινη με έντονη μυρωδιά και τρώγεται πάντα μαγειρεμένη. Χρησιμοποιούνται όπως τα μήλα ή γίνονται μαρμελάδα χωρίς να είναι απαραίτητη η προσθήκη πηκτίνης. Κατάγονται από την δυτική Ασία αλλά τώρα καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Ουρουγουάη.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/kydoni&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/quince.jpg?itok=PVE1N8LT&description=Κυδώνι
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/kroyasan-croissant
[7] https://www.gourmed.net/glossary/kymino
[8] https://www.gourmed.net/syntages/melitzanaki-toyrsi
[9] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/arni-stifado-me-saltsa-harissa-tajin-bel-lham
[10] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/kotopoylo-me-meli-kai-amygdala
[11] https://www.gourmed.net/syntages/tsoyreki-me-portokali-kai-foyntoykia
[12] https://www.gourmed.net/syntages/moysaka-me-prasa